12.7 C
Ljubljana
sobota, 25 marca, 2023

Prvi kadrovski cunami Golobove vlade že udaril

Piše: Sara Kovač, Nova24TV

Vlada Roberta Goloba je na prvi seji sprejela predvsem številne kadrovske odločitve, za katere mediji trdijo, da so običajne in jih vlade opravijo na prvi seji. Še dan prej, v času Janševe vlade, bi z vsako kadrovsko odločitvijo brutalno obračunavali, tokrat pa so karto obrnili. Vlada je sicer neobičajno posegla v policijo, urad za preprečevanje pranja denarja, svete zavodov in napovedala revanšizem do vseh zaposlenih v državni upravi v času vlade Janeza Janše.

Vlada je imenovala Tanjo Fajon, ministrico za zunanje zadeve, za podpredsednico Vlade Republike Slovenije ter Luko Mesca, ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in Danijela Bešiča Loredana, ministra za zdravje, za podpredsednika Vlade Republike Slovenije. Vlada je imenovala Barbaro Kolenko Helbl za generalno sekretarko Vlade Republike Slovenije.

Vlada je sprejela ugotovitvene sklepe o prenehanju opravljanja funkcije dosedanjih državnih sekretarjev in imenovala več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč predsedniku vlade in novoizvoljenim ministrom in ministricam.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine