11 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Prvi Bandellijevi okostnjaki iz občinske omare

Čeprav se Marko Bandelli, šolski primer dokaza gnilobe slovenskega volilnega sistema, niti še dobro ni namestil v poslanski sedež, pa so iz občinskih omar Občine Komen, kjer je predhodno županoval že začeli padati njegovi okostnjaki.

Od predčasnih volitev v DZ, kjer je Bandelli kot 5. uvrščeni pred preostalimi kandidati s skoraj polovico manj glasov od prvouvrščene kandidatke osvojil poslanski mandat, je minil zgolj dober mesec, kljub temu pa na Občini Komen že odkrivajo prve nepravilnosti iz Bandellijeve zapuščine županovanja.

 

Sporna prodaja občinske nepremičnine

Že aprila 2018 je občinski svetnik Stojan Kosmina svoje sume glede nepravilnosti pri prodaji nepremičnine na Brjah pri Komnu posredoval Nadzornemu odboru. Dva člana odbora izmed treh, Bandellijeva svakinja Patricija Furlan Fon se je iz postopka izločila, sta pri postopku ugotovila številne nepravilnosti. Tako je Bandelli ignoriral 67. člen statuta Občine Komen, po katerem je občina dolžna upoštevati mnenje vaške skupnosti glede razpolaganja s premoženjem. Prav tako je Nadzorni odbor ugotovil, da občina pri prodaji niti ni ustrezno ocenila vrednosti prodajane parcele, ampak se je naslonila le na ocenjeno vrednost geodetske uprave.

Na podlagi mnenja dveh izmed treh članov Nadzornega odbora so na včerajšnji 27. redni seji občinskega sveta soglasno ustavili vse postopke prodaje občinske parcele v Brjah pri Komnu.

 

Celoten članek si lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine