2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Propagandni plakati španovije Kahla in Zohana so že preplavili Ljubljano! Ste jih že opazili?

Potem ko sta predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec in župan najlepšega mesta na svetu Zoran Janković oblikovala “proti-Janša koalicijo” z namenom, da bi Janezu Janši preprečila zmago na državnozborskih volitvah, so Ljubljano polepili s plakati s podobo nasmejane dvojice. Glede na to, da so posebnemu duetu drugi na levici odrekli podporo, ni čudno, da sta morala nekaj narediti za promocijo pakta.

 

Plakati z napisom “Levi blok za svobodno Ljubljano” in pozivom “Volite DeSUS” prikazujejo nasmejano dvojico, Jankovića in Erjavca, ki si segata v roke. Marsikdo bi se vprašal, kako je mogoče, da je na plakatu tudi Janković, če ta sploh ne kandidira na prihajajočih državnozborskih volitvah? V Sloveniji je vse mogoče, tudi prakticiranje netipičnega in nezdružljivega načina v parlamentarni demokraciji, saj koalicijo sestavlja nekdo, ki ga na volitvah ne bo.

Janković obljubil, da bo naredil vse, da prepreči zmago Janše
Sprva se je sicer govorilo, da bo prišlo do oblikovanja koalicije med Cerarjem in Jankovićem, nato pa, ko je vse padlo v vodo, je Janković napovedal novinarsko konferenco, na kateri je povedal, da je na podlagi rezultatov javnomnenjskih anket in gledanja soočenj prišel do zaključka, da vse kaže na zmago Janše. “In to je glavni motiv, da bom naredil vse to, kar je možno, da Janez Janša ne bo dobil volitev,” je povedal Janković. Na koncu so se uresničile napovedi Janše, ki je na Twitterju zapisal: “Zoran Janković bo naredil vse, da ne bo šel na volitve 2018, ker si ne upa. Pred 4 leti je dobil 2,97 odstotka. Celo Alenka Bratušek ga je premagala.”

Strah Jankovića in obup Erjavca sta bila tista, ki sta na koncu botrovala oblikovanju posebne koalicije. Več kot očitno je, da je levica ostala brez novih obrazov, saj se drugače Erjavec najverjetneje ne bi bratil z nekom, ki deluje daleč od moralnih standardov in velja za nedotakljivega. Če je ta priljubljen med delom Ljubljančanov, to še ne velja za državljane zunaj Ljubljane. 3. junij bo nedvomno dan resnice, ki bo pokazal, koliko ljudi še nasede nekomu, ki je je v preteklosti obljubljal pokojnine v znesku 1.000 evrov, realnost pa je daleč od obljub, saj se mnogo upokojencev komajda preživlja iz dneva v dan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine