-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Promocija neodgovornosti: Kljub enormnemu porastu okužb Marjan Šarec, Tanja Fajon, Luka Mesec in Alenka Bratušek nočejo uporabljati aplikacije Ostani zdrav in se s tem celo javno hvalijo!

Število okuženih z novim koronavirusom še vedno narašča. Direktor klinike Golnik dr. Aleš Rozman je v torkovih Odmevih povedal, da je pred prihodom v studio izvedel, da smo že presegli rekordnih 2.200 okužb. Če smo pričakovali, da se bo vsaj sedaj politika poenotila in spodbujala ljudi k spoštovanju ukrepov za zajezitev virusa, smo se ušteli. Prvak LMŠ Marjan Šarec, predsednica stranke SD Tanja Fajon, koordinator Levice Luka Mesec in predsednica SAB Alenka Bratušek si namreč še vedno niso “uspeli” naložiti niti aplikacije Ostani zdrav, kako bi torej drugim državljanom predstavljali vzgled zaščitnega obnašanja?

 

V času, ko beležimo rekordno število okužb z novim koronavirusom je izjemno pomembno, da si naložimo aplikacijo za slednje okužb. Aplikacija nas namreč obvesti, če smo bili v stiku z okuženo osebo, zaradi česar je mogoče prilagoditi svoje vedenje in zaščititi svoje najbližje.

Za oddajo Svet na Kanalu A so opozicijski poslanci odgovarjali na vprašanje ali so si naložili aplikacijo za slednje okužb. Marjan Šarec je odgovoril, da si je ni naložil ob tem pa v pojasnilo oziroma opravičilo tega navedel naslednje: “Nazadnje je tudi predsednik vlade na Svetu za nacionalno varnost povedal, da ni učinkovita.” Tanja Fajon je navedla, da si je ni naložila ker je prostovoljna, Luka Mesec pa je ne uporablja, ker ne zaupa vladi. Alenka Bratušek poudarja, da si je ne bo naložila, dokler ne bo nedvoumno jasno, da ji minister za notranje zadeve Aleš Hojs pri gibanju ne bo mogel slediti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine