24.2 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Profesor Ivanjko razkril bedo mariborskega Večera: Z nedemokratičnim in nepreverjenim poročanjem delajo hudo škodo podjetjem in njihovemu poslovanju!

“Danes je slovenska javnost seznanjena, da so Večerovi novinarji največkrat na Novinarskem častnem razsodišču. Tistim, ki spremljajo delo novinarjev, to ni novost.

Kot poroča RTS24, je njihovo poročanje ‘precej nedemokratično, hkrati pa se lahko zgodijo večje ali manjše, načrtne ali nenačrtne napake’,” je na socialnem omrežju Facebook zapisal zaslužni profesor mariborske pravne fakultete in strokovnjak za gospodarsko pravo Šime Ivanjko. Kot je dejal, je njihovo poročanje v prvi vrsti namenjeno diskreditaciji podjetništva, kar ima hude posledice za njihovo poslovanje, saj z enim “nedolžnim” prispevkom zapečatijo poklicno in poslovno pot posameznika.

Odkar je največjo mariborsko časopisno hišo Večer prevzela družina Hakl, odgovorni urednik pa je postal Matija Stepišnik, je ta postala še bolj neprofesionalna in nedemokratična. Ne morejo niti več prikrivati, da so postali trobilo Židanovih Socialnih demokratov in njihove politične elite, ki skrbi za svoje ozke ekonomske interese, in da izjemno škodujejo preostalemu poslovnemu okolju na mariborskem in pomurskem območju.

Z enim novinarskim prispevkom zapečatijo poklicno in poslovno pot posameznika
To, za Večer neprijetno in nehvalevredno dejstvo, je potrdil tudi zaslužni profesor mariborske pravne fakultete in strokovnjak za gospodarsko in finančno pravo dr. Šime Ivanjko, ki se je na socialnem omrežju Facebook kritično odzval na njihovo pisanje. Predvsem je izpostavil, da so Večerovi novinarji največkrat izpostavljeni Novinarskemu častnemu razsodišču, njihovo poročanje pa je precej nedemokratično, saj delajo načrtne in nenačrtne napake.

Vendar pa so postopki na omenjenem razsodišču minornega in simboličnega pomena. Profesor Ivanjko izpostavlja, da so mariborski podjetniki zlasti nezadovoljni z njihovim poročanjem o domnevnih nepreverljivih napakah v podjetništvu, ki ima hude, škodljive posledice za njihovo poslovanje. “Medijsko poročanje je hujša obsodba od morebitnih sodnih sankcij. Posebej pa je medijsko poročanje pogosto namenjeno diskreditiranju poslovnih ljudi, katerih poklicna kariera je zapečatena s kratkim ‘nedolžnim sporočilom’ o tem, ‘kaj se njem govori na ulici’,” je zapisal pravni strokovnjak. 

Peter Truden

Zadnje novice

Sorodne vsebine