4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Privrženci Kordiša napovedujejo vojno, ta jih še podžiga: Ne bo se zgodilo hitro in kar tako, a se mora! Komunisti ne skrivamo svojih prepričanj!

Nacionalizirajmo!«, »Goli otok!«, »Ponavljat. Pogosto. Naglas. Ne bo se zgodilo hitro in kar tako, a se mora. Komunisti ne skrivamo svojih prepričanj«, so komentarji sledilcev revolucionarnega Kordiša, kateri namigujejo na novo državljansko vojno in odvzem premoženja podjetnikom. Strah je še toliko večji, ker je Levica dejansko najmočnejša koalicijska stranka.

 

Po tem, ko sta najuspešnejša slovenska podjetnika Igor Akrapovič ter Ivo Boscarol napovedala umik posla iz Slovenije, temu pa se pridružuje vse več podjetnikov, zaradi koalicijske pogodbe levega šesterčka, bi človek od odgovorne koalicije pričakoval, da bo ta nemudoma odreagirala in se pogajala z ljudmi, ki v državno blagajno nosijo denar. Očitno pa tej ni jasno, kdo je dejansko tisti, ki napaja javno upravo.

Poslanec Levice Kordiš: Rešitev? Nacionalizacija!

Poslanec Levice Miha Kordiš je na družabnem omrežju celo zagrozil:“Kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav je šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot smo si jih uspeli izboriti v koalicijski pogodbi. Rešitev? Nacionalizacija!”

Ko človek že misli, da bolj nizko ne gre, pa oboževalci Che Gevare komentirajo, da je za take kot sta Akrapovič in Boscarol včasih obstajalo bolj predvidljivo okolje- Goli otok!

Kordiša in njegove sledilce je po glasnih kritikah Boscarola očitno razjezila izjava podjetja Akrapovič, da bodo 32 milijonov dobička namenili izplačilu dividend in naložbam v bolj predvidljivih poslovnih okoljih. Predsednik upravnega odbora družbe Igor Akrapovič je pojasnil, da gre za samozaščitni ukrep, ki sicer ne pomeni, da bodo selili proizvodnjo drugam, temveč to, da bodo “zasluženi denar plasirali drugam”. 

Radikalne izjave kontroverznega poslanca Kordiša so že same po sebi dovolj zastrašujoče, glede na to, da Levica predstavlja del nove koalicije, komentarji z navedbami, da je za poslovneža Akrapoviča in Boscarola včasih obstajalo bolj predvidljivo okolje- Goli otok! pa so preko meje vsakega okusa. Jugoslovanske oblasti so namreč v letih 1949–1956 na Golem otoku zaprle več kot 13.000 političnih nasprotnikov zaradi njihove domnevne podpore tedanji Sovjetski zvezi in voditelju Stalinu. Med njimi se je znašlo okoli 550 Slovencev. Več kot 400 političnih zapornikov je na otoku umrlo, večinoma zaradi bolezni in lakote, po letu 1956 pa so na otoku zapirali tudi druge obsojence iz tedanje Jugoslavije.

Kordiš: Komunisti ne skrivamo svojih prepričanj!

Glede na komentarje privržencev Che Gevare je očitno, da tudi ti tako kot njihov idol želijo podjetnike, ki jih poimenujejo z bando kapitalistično, čimprej izgnati in vse nacionalizirati. Glede nacionalizacije je Kordiš tako zagret, da je ta celo v komentarjih zapisal, da je potrebno pogosto in glasno ponavljati: nacionalizacija! “Ne bo se zgodilo hitro in kar tako, a se mora. Komunisti ne skrivamo svojih prepričanj :-)”, je poudaril Kordiš.

Akrapoviča in Boscarola so označili za zavedna Slovenceljna, poleg pa med drugim dodali, da bo Akrapovič v tujini v tujini kmalu dobil “po buči”. Še bolj bizarno pa je, da so pripadniki skrajne levice sedaj vnovič stranko SDS potunkali v zgodbo in strokovno komentirali, da je odpor podjetnikov SDS kuhinja. Naj jih razume kdor more.

Glej twite Kordiševih privržencev tukaj!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine