4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Pritiski pred vložitvijo nezaupnice se pričakovano stopnjujejo: Mediji ustvarijo problem, krivdo obesijo SDS, SD pa skliče nujno sejo zaradi pogodbe, ki jo je podpisal Gantar

Po besedah stranke SD, mediji v zadnjih dneh objavljajo odmevne prispevke o dobavi in uporabi hitrih antigenskih testov za ugotavljanje okužbe z novim koronavirusom. “Prispevki so osredotočeni na povezanost dobaviteljev s stranko SDS in na zanesljivost testov,” so dodali. Po njihovem mnenju, je treba takoj preiskati namigovanja, da je dobava neustreznih testov povezana s SDS in da potencialno predstavlja kršitve protikorupcijske zakonodaje. A kot poroča Bojan Požar do prekinitve testiranj v Ljubljani ni prišlo zaradi neustreznih hitrih testov, ki jih je naročila vlada Janeza Janše, temveč zaradi neustreznih palčk za nos, ki jih naročajo zdravstveni domovi samostojno. Sam direktor Zdravstvenega doma Ljubljana Rudi Dolšak pa naj bi bil deklarirani nasprotnik opravljanja hitrih testov.

 

Leva opozicija, ne le da producira pisma akademikov iz tujine, pač pa je na delu tudi pri ustvarjanju in promociji “odmevnih” medijskih prispevkov, na katera še posebej opozorijo, da jih ne bi slučajno kdo spregledal. Ob tem seveda ne pozabijo omeniti domnevno povezavo s stranko SDS. Dejanja in namere stranke SD so že tako prozorne in predvidljive, da je res skoraj neverjetno, da bi uspeli z njimi še koga prepričati. Že včeraj smo pisali o tem, kako določena opcija dela afere tam kjer jih ni, medtem ko svoje dokazano sporne posle pomete pod preprogo. Kot primer smo navedli afero z žilnimi opornicami.

Poslanci SD so danes vložili zahtevo za sklic nujne seje odbora DZ za zdravstvo, glede zakonitosti in preglednosti pri javnem naročilu za dobavo hitrih antigenskih testov za novi koronavirus ter glede ustreznosti dobavljenih testov. Ob tem so zapisali, da se od samega začetka projekta za množično testiranje v javnosti pojavljajo upravičeni dvomi.

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke je po uvedbi izrednega nadzora kakovosti danes začasno prepovedala uporabo testov. SD v zahtevi za sklic nujne seje zanima, zakaj se je ministrstvo za zdravje pri nakupu hitrih testov odločilo za nižji zahtevani standard, ki je najmanj 90-odstotna občutljivost, od standarda, ki so ga v samostojnih nabavah zahtevale bolnišnice. Po mnenju SD je mogoče, da se bo izkazalo, da namen množičnega testiranja ni preprečevanje epidemije covida-19, ampak izpolnjevanje dogovorjenih koruptivnih in nezakonitih poslov na škodo državljanov in državnega proračuna.

VEČ TUKAJ!

Zadnje novice

Sorodne vsebine