10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Prišel je nepreklicen konec zbiranja zamaškov za humanitarne namene. Kaj zdaj?

Kot smo že poročali v prihodnosti zbiranja zamaškov v dobrodelne namene ne bo več! Podjetje MPI Reciklaža iz Črne na Koroškem je prenehalo z odkupovanjem. Razlog naj bi se skrival v spremembi tehnologije predelav plastičnih izdelkov. Zamaške naj bi jemali vsaj še do konca julija.

 

Plastični zamaški so bili neštetokrat v ospredju dobrodelnih akcij. Zbirali so jih v vrtcih, šolah in podjetjih, da bi pomagali otrokom s cerebralno paralizo, za nakup dvigal ali posebnih prilagojenih vozil za ljudi, ki to potrebujejo. Sicer je žalostno, da pri takšnih in podobnih težavah ne pomaga država, a vseeno. Mala gesta, ki je veliko vredna je pomagala mnogim. Sedaj se je to na žalost končalo.

Kako naprej?

To sicer ne pomeni nepreklicnega konca dobrodelnih akcij za zbiranje društev, saj so se društva znašla drugače. Direktor podjetja Omaplast iz Grosuplja, kjer reciklirajo plastiko, Marko Omahen, je povedal, da bodo še naprej odkupovali zamaške, a pod posebnimi pogoji – ne v okviru dobrodelnih akcij, zamaške bodo namreč odkupovali po tržnih cenah. Posamezniki se še vedno lahko organizirajo v okviru društev, minimalna količina zamaškov, ki jih bodo v podjetju sprejeli, pa je 800 kilogramov.

E-maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine