7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Priročnik Zmoremo! je nasilje nad zdravo pametjo

Urad RS za mladiino je izdal v slovenčino preveden priročnik Zmoremo!, ki je del kampanje Ne sovražnemu govoru, ki naj bi temeljil na predsodkih in negativnih stereotipih.

Na voljo je tudi v elektronski obliki in se lahko sami prepričate, da je že samo branje omenjenega priročnika pravo nasilje nad zdravo pametjo. Po straneh zahval in dlakocepsko natančne predstavitve koncepta gibanja Ne sovražnemu govoru in njegovega stanja, se le začne drugo poglavje in s tem natančna navodila, kako opraviti s sovražnim govorom po korakih, ki se jih je treba držati kot “pijanec plota”, sicer….. 

Poslansko vprašanje poslanca SDS Tomaža Lisca glede pripročnika oziroma brošure Zmoremo! se je danes glasilo:

Je po mnenju pristojnega ministra dr. Jerneja Pikala trošenje finančnih sredstev  za brošuro z naslovom Zmoremo! primerno, glede na dejstvo, da naj bi se Urad za mladino ukvarjal z vsebinami na področju mladinskih dejavnosti?

Poslanec SDS Tomaž Lisec je na ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s porabo sredstev Urada RS za mladino. Gre za priročnik, ki je sprožil vrsto odzivov na družbenih omrežjih, predvsem v smeri, da gre za navodila o tem, kako naj mladostniki ovajajo drugače misleče, tudi svoje sošolce, policiji. Nekdo je tudi zapisal, da gre za “totalitarne domislice iz najmračnejših časov evropske zgodovine, ki so jih v ZDA zavrgli že 1791, za vaše otroke, plačano z vašim denarjem.Brošura vsebuje navodila, kako naj se mladoletni otroci politično aktivirajo. Cel kup prikritih groženj policije mladim, ki ne bi ubogali. In kako naj, medtem, ko prijavljajo svoje sošolce policiji, vzdržujejo ‘pozitiven narativ’.”

Celotno poslansko vprašanje poslanca Tomaža Lisca je v nadaljevanju.

Spoštovani minister!

Urad za mladino je izdal v slovenščino preveden priročnik Zmoremo! Priročnik naj bi bil v pomoč vsem, ki se pri svojem delu ukvarjajo s preprečevanjem sovražnega govora in človekovimi pravicami.

Zanima me:

1.    Kolikšna je finančna vrednost tega projekta ter kdo je finančno sodeloval pri projektu?
2.    Je po vašem mnenju trošenje finančnih sredstev v tovrstne namene primerno, glede na dejstvo, da naj bi se Urad ukvarjal z vsebinami na področju mladinskih dejavnosti?
 

 Ja, prav zares bi bilo zanimivo vedeti, od kod denar za to brošuro? Kaj pa mladinske dejavnosti? Je vse usmerjeno samo v “pranje možganov” naši mladiniin dugii?

Zadnje novice

Sorodne vsebine