10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Primerjajte, kako se borijo nevladniki iz Metelkove in kako gasilci, ki za ceno lastnega zdravja rešujejo hiše in življenja Primorcev

Piše: Sara Kovač / Nova24tv

Nevladniki, še posebej tisti z Metelkove 6, radi poudarjajo, kako pomemben je njihov obstoj za družbo kot celoto, čeprav večina državljanov navkljub temu, da se financirajo iz državne blagajne, ne ve, kaj sploh pravzaprav počnejo. Medtem ko nevladniki, še posebej tisti z jasno politično agendo, svoje boje v glavnem “bijejo” v senci na pločniku s transparentom v rokah, lahko na drugi strani gledamo gasilce, ki za ceno lastnega zdravja rešujejo hiše in življenja Primork in Primorcev. Razlika je več kot očitna. 

Nevladne organizacije so v glavnem blizu levici, zato ne čudi, da so se te vključile v boj proti vladi Janeza Janše. Od leta 2009 do 2019 je bilo iz proračuna RS za prenovo domov za starejše namenjenih 31.841.020 evrov ob dejstvu, da v tem času ni bilo zgrajenega nobenega doma za starejše. Hkrati pa je dvajset najbolje financiranih tako imenovanih “nevladnih organizacij“, večinoma iz naslova Metelkova 6 v Ljubljani iz proračuna prejelo kar 70.481.020 evrov. Aktualna oblast, ki se dobro zaveda njihovega doprinosa k zmagi na tokratnih volitvah, bo seveda poskrbela zanje, saj je vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v Bruselj naslovila prošnjo, da bi pol milijona evrov neporabljenih sredstev namenili skladu za civilno družbo.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine