9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Primer Nataše H.: Ali Sova nadzira poslance in medije?

Župan Občine Škofljica Ivan Jordan, šefica inšpektorata za javni sektor Lidija Apohal Vučković in šef Sove Rajko Kozmelj so za zaprtimi vrati pričali pred komisijo za nadzor obveščevalcev. Daleč najdlje je trajalo zaslišanje Jordana, pri njem je bila premierjeva znanka Nataša zaposlena, preden so jo poleti nenadoma prezaposlili na Sovo. A še večja dilema so medtem postale reakcije Sove, ki se izmika nadzoru in množično ovaja nadzornike in novinarje. Je funkcija tajne službe, da preganja opozicijske politike in medije?

 

Predsednik komisije Matej Tonin (NSi) izjav za javnost po zaslišanj za zaprtimi vrati ni dajal. Lep del medijev ga je zadnje čase kritiziral, da jim preveč razkriva. Proti nadzorni komisiji pa iz Sove že serijsko sprožajo postopke zaradi domnevnih izdaj zaupnosti, čeprav doslej Tonin v primerjavi s prejšnjimi predsedniki ni razkril nič posebnega in tudi ni čisto jasno, zakaj ga mediji kritizirajo, da jim preveč pove.

Branko Grims (SDS) je bil v prejšnjem mandatu veliko bolj zgovoren, da o Pavlu Gantarju (LDS, Zares) ali Jerku Čehovinu (PS) v bolj daljni preteklosti ne govorimo. Ovadbe iz Sove proti nadzornikom in novinarjem pa so sploh fenomen. Se s tem ukvarja Sova? Je to spet tajna politična policija? Že pol ure pred sejo za zaprtimi vrati v “tihi sobi” se je v parlamentu zaradi zanimivosti dogodka zbrala precejšnja množica novinarjev in fotoreporterjev. Jordan je prišel 15 minut pred začetkom seje.

Del novinarjev je na posnetku, a izjave župana, ko je bil na poti v “tiho sobo”, jim pred pričanjem ni uspelo dobiti, pa tudi po pričanju je odšel brez pojasnil radovednim novinarjem.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine