5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Primer Gregor Židan: Zadolženi Odlazkovi mediji mešetarijo na račun države

Kot je bivši poslanec SMC Gregor Židan sam iskreno priznal kolegom iz SMC je pri njegovem prestopu v SD,  ključno vlogo odigral medijski tajkun Martin Odlazek., oziroma njegovi uslužbenci.  Pri Židanovem prestopu je, po naših informacijah, glavni povezovalec bil urednik »športnega« časopisa Ekipa SN Goran Obrez,  stari Židanov znanec, še iz časov ko je poslanec še brcal žogo. 

 

Vsi, ki spremljajo športna dogajanja v Sloveniji vedo, da je EkipaSN dnevni senzacionalistični tabloid, ki naj bi se ukvarjal s športnimi temami, čeprav njegovo poročanje pogosto nima nič skupnega s športom.  V preteklih letih Ekipa SN in njena spletna dvojčica Ekipa24 sta v slovenskem medijskem prostoru »zasloveli« po svojem neusmiljenem obračunavanju s predsednikom NK Olimpija Milanom Mandarićem, o katerem objavljajo prave nadaljevanke, zato ker je novinarje omenjenega časopisa zaradi spletkarjenja, pred leti pregnal iz kluba. 

V podobnem slogu je  Ekipa SN  v preteklih dveh mesecih objavljala pamflete in komentarje, ki s športom nimajo veliko skupnega in so namenjeni predvsem za politične obračune botrov tranzicijske levice, ki prek Odlazkovih medijev skušajo zrušiti vlado Janeza Janše. Zadeva je še posebej zanimiva v luči dejstva da Ekipa prejema državna sredstva kot »edini športni časopis« v Sloveniji. A to še ni vse.

Slovenski javnosti je verjetno znano, da športni dnevnik EKIPA izdaja podjetje za zaposlovanje invalidov SALOMON d.o.o. Toda slovenski javnosti verjetno ni znano, da je 45,3886 % lastnik Ekipe DUTB d.d. – Družba za upravljanje terjatev bank d.d., katere 100 odstotni lastnik je država – Republika Slovenija. To pomeni, da je država 45,3886 % lastnik športnega dnevnika EKIPA in ima v tej družbi naložbo v višini 4.690,620,16 EUR. Ja, dobro ste prebrali. Država je v Ekipo vložila skoraj pet milijonov davkoplačevalskega denarja. Poleg tega ne gre prezreti še enega podatka, da je družba Salomon d.o.o., ki izdaja Ekipo, po javno dostopnih podatkih, na dan 31.12.2018, imela 17,5 milijona finančnih obveznosti. Upravičeno se lahko vprašamo, ali bodo polovico tega dolga, v znesku skoraj devet milijonov evrov, morali kriti tudi slovenski davkoplačevalci. Torej, slovenskim davkoplačevalcem grozi, da bodo izgubili 14 milijonov evrov zaradi družbe, ki izdaja Ekipo.

Samo še v informacijo, drugi lastnik športnega dnevnika EKIPA, v višini 54,6115 % in z osnovnim kapitalom 5.643.754,31 EUR je Dolenjski list d.o.o. Ob tem ne gre prezreti, da je na deležu Dolenjskega lista vpisana zastavna pravica za terjatev (verjetno posojilo) upnika GRAD.IN d.o.o. v znesku 2,5 milijona evrov. Obrestna mera znaša 1,4 % mesečno oziroma 16,8 % letno. Nadaljnje lastnike Ekipe pa si lahko ogledate na spletni strani www.ajpes.si. Presenečeni boste za kakšno zadolženost gre pri lastnikih športnega dnevnika Ekipa. Zato naj Ekipa najprej počisti pred svojim pragom, oziroma najprej uredi svoje finance in šele potem drugim očita karkoli.

———————————————————————————————————-

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine