31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Pričel se je posvet slovenske diplomacije na Brdu pri Kranju

Piše: Anita Gužvič (Nova24tv)

Na Brdu pri Kranju se je danes začel letni posvet slovenske diplomacije. Slovenski diplomati bodo na dvodnevnem dogodku po pričakovanjih dobili še zadnje napotke, preden bo Slovenija čez en mesec prevzela polletno predsedovanje Svetu EU. Predsednik vlade Janez Janša se bo 25. posveta udeležil v torek, 1. junija 2021, kjer bo nagovoril veleposlanice in veleposlanike Republike Slovenije in visoke predstavnike Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

“Slovenija je na predsedovanje dobro in celovito pripravljena, obenem pa nanj gledamo tudi kot na veliko priložnost za krepitev naše vloge, prepoznavnosti in ugleda v širši mednarodni skupnosti”, so sporočili iz MZZ. Skladno s tem bo glavnina razprav usmerjena v evropske teme, hkrati pa bo v okviru posveta opravljena tudi širša razprava o obdobju po predsedovanju in o globalnih izzivih v mednarodni skupnosti.

Letni posvet, ki poteka danes in jutri, vodi minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar, udeležence pa bo danes, ob 14. uri, nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor. Na zunanjem ministrstvu napovedujejo, da bodo na posvetu opravili tudi širšo razpravo o obdobju po predsedovanju in o globalnih izzivih v mednarodni skupnosti.

Anže Logar na 25. posvetu slovenske diplomacije

Osrednji dogodek predsedovanja bo predvidoma neformalni vrh EU-Zahodni Balkan, ki bo oktobra potekal v Sloveniji. Med pomembnejšimi dogodki bo tudi blejski strateški forum v začetku septembra, na katerega so vabljeni predsedniki vseh evropskih institucij, kot tudi predsedniki vlad in držav najpomembnejših članic unije.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine