16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Presenečenjem ni videti konca: Šarčev sekretar postal Damir Črnčec, generalni sekretar vlade pa zapravljivi Tramte!

Potem ko se je vlada Marjana Šarca sestala na svoji prvi seji, je postalo jasno, kdo bodo tisti, ki bodo zasedli mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in na večjem delu ministrstev. Med njimi so: Anja Kopač Mrak, Roman Kirn, Igor Mally, Uroš Prikl, Vojmir Urlep in Damir Črnčec. Največ pozornosti je vzbudilo imenovanje Črnčeca, ki je nekoč veljal za kader iz vrst SDS, ki goreče zagovarja protimigracijsko stališče, nato pa se je ta s prvakom SDS razšel.

V času prve Janševe vlade, natančneje leta 2005, je bil Črnčec namreč imenovan na mesto direktorja Obveščevalno varnostne službe ministrstva za obrambo (OVS), v času druge Janševe vlade leta 2012 pa je bil imenovan na mesto direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA).

Za najem letala odštel vrtoglavih 89.100 evrov
Pri tem pa ne smemo pozabiti omeniti, da je presenetljivo tudi imenovanje Stojana Tramteta za generalnega sekretarja vlade, namreč, Tramte je bil v letih 2007-2011 generalni sekretar predsednika republike Danila Türka, nato pa je Türku ponudil odstop zaradi očitkov o zapravljivosti, ki so pricurljali v javnosti. Za najem letala v okviru dvodnevnega obiska predsednika v BiH je odštel vrtoglavih 89.100 evrov. Sicer Türk odstopa Tramteta ni sprejel, a ga je ta nato vseeno zamenjal. Ob pregledu poslovanja je Računsko sodišče RS prišlo do ugotovitve, da je prišlo do nepravilnosti, zato mu je bilo za poslovanje izrečen pridržek. Prav občutek zapravljivosti, do katerega je prišlo zaradi predragega najema letala in obnove predsednikove brunarice, je je najverjetneje vplival na to, da je Türk izgubil v predsedniški bitki proti Borutu Pahorju.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine