13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Premoženje Jankovićevega sina Jureta na javni dražbi: Dolgovi so se namnožili, zarubili so mu celo parcelo, kjer sta očetov bazen in steklenjak

FURS zaradi poplačila dolga sina ljubljanskega župana Jureta prodaja zemljišče, ki stoji neposredno od družinski hiši ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Precej strma z drevesi poraščena parcela tik pod Golovcem na ljubljanskem Rudniku bi lahko na začetku septembra, natančneje v četrtek, 5. septembra, dobila novega lastnika. Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč za takrat sklicalo javno dražbo, na kateri bodo prodali 1422 kvadratnih metrov parcele v lasti Jureta Jankovića. Izklicna cena je postavljena na 45 tisoč evrov. Cena se bo, če bo veliko zanimanja, dvigovala po 500 evrov. Juretu je namreč Furs naložil 421 tisoč evrov dodatnega davčnega dolga, saj je dokazal, da je več trošil kot porabil.

Gre sicer za zemljišče, ki stoji neposredno ob družinski hiši ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Njegova hiša pravzaprav sega na to zemljišče – in to 162 kvadratnih metrov, piše v cenitvi. Natančneje tam stojita županov plavalni bazen in steklenjak.

Tako lahko, če želite, postanete Jankovičev sosed, ali pa raje ne.

Vir: E-maribor.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine