-0.5 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Predsednik Kučanovega izvršnega sveta Marjan Šarec izgublja živce, po neprijetni aferi s Kraljem je na Twitterju blokiral predsednika SDS Janeza Janšo

»Ko PV (predsednik vlade) s 13% podporo volivcev, ustoličen od #globokadržava dokončno izgubi živce,« je vodja največje parlamentarne stranke Janez Janša zapisal na Twitterju in objavil, kako je Marjan Šarec blokiral svojega političnega nasprotnika. So mu razmere povsem ušle izpod nadzora?

Zadnji dnevi niso ravno njegovi dnevi, bi s tipičnim ‘šarcizmom’ lahko opisali pestro politično dogajanje v zadnjem tednu. Potem, ko je premier Marjan Šarec na shodu članov LMŠ postregel s številnimi nepolitičnimi izjavami, kot je “Treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti” in požel salve smeha, se mu verjetno še sanjalo ni, da bodo v na dan prišle še številne, bolj obremenjujoče informacije.

Nato je v sredo zvečer odjeknila afera vseh afer tega še ne enoletnega mandata, ko je javnost izvedela o nedopustnih in protipravnih pritiskih njegovega sekretarja Braneta Kralja na nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović, zaradi česar je moral svojega dolgoletnega sopotnika odstaviti. Pri tem se je izkazalo, da je Šarčev klan v brutalni medijski in politični vojni za nadzor nad državnim gospodarstvom z vplivnim nečakom iz ozadja Borutom Jamnikom, ki mu je z afero zadal močan udarec in morebitno svarilo.

Da je bila mera polna, pa je premier Šarec danes na Twitterju blokiral še vodjo opozicije Janeza Janšo. Kaj točno bi bil lahko razlog, ni znano. Je pa razumeti, da poleg naštetih “udarcev” v zadnjem tednu, premierja čaka naporna jesen. Ministrstvo za finance je namreč danes objavilo podatke, da je državni proračun v času gospodarske rasti zašel v rdeče številke. V državnem proračunu je zazevalo za 28,5 milijona evrov luknje v prvih sedmih mesecih letošnjega leta. Poleg tega njegovo vlado v prihodnosti čakajo še koalicijski zapleti s problematično Levico in rebalansom proračuna.

Kot je videti, Marjanu Šarcu stvari počasi a vztrajno uhajajo izpod nadzora in pri tem ne kroti več svojih živcev, za katere pa je v politični obrti znano, da morajo biti iz “jeklenega testa”.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine