10 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Premier Janša s špansko ministrico o dvostranskih odnosih

Piše: P.T.

Premier Janez Janša se je danes srečal s špansko zunanjo ministrico Arancho Gonzalez Layo, ki je na uradnem obisku v Sloveniji. Kot so sporočili iz Janševega kabineta, sta Janša in Gonzalez Laya ocenila, da so odnosi med državama zelo dobri, partnerski in prijateljski.

Janša in španska ministrica sta govorila tudi o razmerah v pandemiji covida-19, ukrepih za njeno zajezitev, poteku cepljenja ter prizadevanjih za skupni pristop glede potrdila o cepljenju.

Janša je španski ministrici predstavil prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU v drugi polovici leta s poudarkom na prizadevanjih za močnejšo in odpornejšo EU, ki bo bolje pripravljena in sposobna obvladovati krize, kot so pandemije in kibernetski napadi, ter na konferenci o prihodnosti Evrope s ciljem, da se omogoči in vzpodbudi razpravo s široko udeležbo državljanov.

Govorila sta tudi o migracijskih in razvojnih izzivih, zlasti v povezavi z Afriko. Ministrica Gonzalez Laya je izrazila podporo pridružitvi Slovenije neformalni sredozemski skupini članic EU MED-7, so še sporočili iz Janševega kabineta.

Zadnje novice

Sorodne vsebine