25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Premier Janša: Prihodnji teden nova pošiljka cepiv proti covidu-19, namenjena bo zlasti zdravstvenim delavcem

Premier Janez Janša je v izjavi ob robu obiska šempetrske bolnišnice napovedal, da v prihodnjem tednu v Slovenijo prihaja nova pošiljka cepiva, s katero bodo lahko v veliki meri cepili vse zaposlene v zdravstvu, zlasti najbolj izpostavljene. Pričakuje, da bodo lahko v drugi polovici januarja začeli cepiti zaposlene v kritični infrastrukturi.

Po Janševih besedah je bilo letošnje leto izredno delavno in intenzivno. “Kadarkoli je bilo možno, sem obiskal tiste točke, kjer je potekala prva linija spopada z epidemijo. Obiski so namenjeni temu, da preverimo, kje so še potrebne rezerve, ter podpori tistim, ki so v prvih bojnih črtah,” je dejal premier ob robu obiska Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica, kjer se je srečal z današnjim dežurnim zdravstvenim osebjem in vodstvom bolnišnice.

Ob tem je ponovil, da je pred nami še nekaj zahtevnih tednov. “To moramo zdržati. Pomlad je vse bližje, z njo pa tudi zmaga nad epidemijo. Vsi si najbolj želimo povratek k normalnemu življenju, ki smo ga poznali še v začetku letošnjega leta,” je dodal.

Janša prosi vse prebivalce, naj karseda omejijo stike. Od ponedeljka naprej bo možno prostovoljno in brezplačno testiranje v vseh zdravstvenih domovih po Sloveniji.

“V prihodnjih tednih moramo biti zaradi bolj intenzivnega druženja v božično-novoletnem času pripravljeni na dodatno povečanje bolnikov. Celotna Evropa je v pričakovanju delnega povečanja okužb,” je še dejal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine