3.5 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Premier Janša bo v petek obiskal južni del osrednjeslovenske regije

Piše: C. R.

Predsednik vlade Janez Janša se bo v petek, 1. aprila 2022, mudil na delovnem obisku v Osrednjeslovenski statistični regiji, v njenem južnem delu. Vlada bo tako obiskala občine Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova – Polhov Gradec, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Logatec, Log – Dragomer, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče in Vrhnika.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel 9.30 uri v Grosuplju (Družbeni dom Grosuplje, Taborska cesta 1). Po delovnem posvetu bodo sledili ločeni programi predsednika vlade Janeza Janše ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša se bo še pred jutranjim delovnim posvetom srečal z županom občine Grosuplje dr. Petrom Verličem. Po delovnem posvetu bo skupaj z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem obiskal Bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični in sodeloval pri odkritju temeljnega kamna za novogradnjo bolnišničnega objekta, sledil bo ogled gradbišča novega vrtca v Šentvidu pri Stični. Predsednik vlade Janez Janša se bo nato skupaj z ministri Matejem Toninom, Jernejem Vrtovcem, dr. Vaskom Simonitijem, mag. Andrejem Vizjakom in državno sekretarko mag. Moniko Kirbiš Rojs na delovnem kosilu srečal z župani občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje in Vrhnika.

V nadaljevanju dneva bo predsednik vlade Janez Janša skupaj z ministrom za digitalno preobrazbo Markom Borisom Andrijaničem obiskal podjetje MI elektronika, d.o.o., kjer se bo srečal z vodstvom podjetja.

Predsednik vlade Janez Janša bo regijski obisk zaključil na javni tribuni o razvoju Osrednjeslovenske statistične regije, ki se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v v Cankarjevem domu Vrhnika (Tržaška cesta 25, Vrhnika).

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na spletnem mestu in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine