18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Premier Janša bo obiskal SAZU, sprejel bo tudi kolednike

Piše: L. B.

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša bo v četrtek, 6. januarja 2022, ob 11. uri, na povabilo predsednika Slovenske akademije znanosti in umetnosti akad. Petra Štiha obiskal omenjeno institucijo, kjer se bo srečal z vodstvom. Spregovorili bodo predvsem o zgodovini in poslanstvu SAZU, njegovih nalogah in aktivnostih akademijskega Sveta za razvoj. Prav tako pa bodo nekaj besed namenili epidemiji koronavirusa in delovanju institucije v tem času.

Zatem bo premier Janša, ob 13.45 uri, sprejel kolednike iz Misijonskega središča Slovenije. Že od leta 1983 Misijonsko središče Slovenije skrbi, da starodaven koledniški običaj na Slovenskem obstaja in živi naprej. Prvotnemu namenu koledovanja, ki je oznanjevanje Jezusovega rojstva in voščila za srečo v novem letu, se je v teh letih pridružil še zelo močan dobrodelni namen v duhu solidarnosti z otroki v deželah v razvoju. Koledniki namreč po običajni koledniški pesmi in voščilu zaprosijo za pomoč revnim, lačnim in bolnim otrokom po svetu.

V nadaljevanju pa se bo predsednik vlade, ob 16. uri, na Brdu pri Kranju sestal na delovnem posvetu s predstavniki gospodarstva, ki ga je sam sklical. S sogovorniki bo spregovoril o stanju in ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 ter ohranitev gospodarskih potencialov države.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine