19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Premier Janez Janša bo okoli 15.00 ure predstavil načrt sprejemanja ukrepov v 2. valu širjenja novega koronavirusa

Premier Janez Janša bo popoldne, predvidoma ob 15. uri, predstavil napovedani načrt sprejemanja ukrepov v 2. valu širjenja novega koronavirusa. Ukrepi bodo vezani na pojavnost okužb z novim koronavirusom, število hospitaliziranih s covidom-19 in število tistih, ki potrebujejo intenzivno nego.

V Sloveniji so v ponedeljek opravili 2509 testov na novi koronavirus in pri tem potrdili 189 okužb. V bolnišnicah zdravijo 111 bolnikov s covidom-19, med njimi jih 20 potrebuje intenzivno nego. Pojavnost okužb v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev je po podatkih Evropskega centra za nadzor bolezni pri nas 101.

Da je vlada sprejela načrt, je vladni govorec Jelko Kacin razkril že minuli teden. V ponedeljek pa je dodal, da bo danes “dan resnice” in da je, če število okužb ne bo padlo, velika verjetnost, da bodo morali danes predstaviti nekatere dodatne omejitvene ukrepe.

Med drugim je bilo zadnje dni govora o možnostih dodatnega omejevanja druženja na manjše število ljudi, omejevanje števila ljudi v lokalih ter dodatno zagotavljanje zmogljivosti v bolnišnicah za bolnike s covidom-19, če bo treba, tudi na račun nekaterih nenujnih zdravstvenih dejavnosti.

Izjavo bo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na spletnem mestu: https://www.gov.si/neposredni-prenos

Zadnje novice

Sorodne vsebine