4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Prejšnji premier Marjan Šarec se je najedel veliko zarečenega kruha: “Ko bom šel iz te vlade, tudi ne bom nikoli komentiral svojih naslednikov!”

Nič ne kaže, da bi bil nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec mož beseda in bi se držal svojih načel, namreč sedaj počne ravno tisto, kar se mu je zdelo pred časom povsem neokusno. “Ko si bivši si bivši, imel si priložnost takrat, zdaj pa bodi tiho,” je Šarec namreč poudarjal 6. aprila lani, vendar smo lahko videli, da ni dolgo zdržal pri molku, saj je pričel s kritikami obletavati novo vlado takoj, ko je ta nastopila mandat. Čeprav je sam tisti, ki je ob težkih časih v vrgel puško v koruzo in je med soodgovornimi, da smo bili povsem nepripravljeni na krizo, ki ji nismo bili priča vse od osamosvojitve. Marjan Šarec že več kot pol leta ni več predsednik vlade, toda kljub temu se veliko oglaša in komentira iz opozicijskih klopi. Priča smo torej situaciji, ko Šarec ne upošteva niti svojih lastnih nasvetov.

 

V intervjuju za Insajder je Marjan Šarec 6. aprila 2019 med drugim izpostavil naslednje: “Zlasti imam ob tem rad razne bivše ministre, ki se sedaj delajo pametne. Mene ne boste sedaj slišali o Kamniku izreči ničesar, niti besede. In ko bom šel iz te vlade, tudi ne bom nikoli komentiral svojih naslednikov. Ko si bivši si bivši, imel si priložnost takrat, zdaj pa bodi tiho.”

Ni čakal dolgo, da se oglasi
Očitno se zarečenega kruha največ poje, namreč že v drugi polovici marca se je Šarec že oglasil preko Facebooka in vsepovprek popljuval delo nove vlade Janeza Janše, ki je v enem tednu storila več kot njegova vlada v letu in pol. Med drugim se je obregnil ob nekatere člane Kriznega štaba in se vprašal, če so mar res vse zamudili. “Dobro jutro, po premisleku sem se odločil, da se obrnem na vas in napišem nekaj misli. Ne zato, ker ne bi imel česa drugega za naredit, temveč zato, ker sem bil pretekli teden večkrat izzvan. Pravzaprav smo bili na nek način izzvani vsi. Zato vas vnaprej prosim, da mi oprostite politične besede, za katere sem mislil, da jih bom za čas krize lahko pustil ob strani,” je zapisal v samem uvodu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine