24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(PREJELI SMO) Poziv županu Mestne občine Maribor Saši Arsenoviču

Piše: Svetniška skupina Liste Franca Kanglerja

Svetniška skupina Liste Franca Kanglerja – Nove ljudske stranke Slovenije javno poziva župana Mestne občine Maribor Saša Arsenoviča, da prekliče sklic skupščine v Javnem podjetju Snaga za dne 15. 3. 2023.

Na skupščini bi se naj obravnavala točka dnevnega reda »razrešitev članov nadzornega sveta podjetja«, čeprav so bili le nekaj časa nazaj, imenovani za polni mandat štirih let. Nedopustno je, da želi župan Arsenovič, v tako kratkem času zamenjati člane nadzornega sveta Snage, predvsem je za njega moteč predsednik nadzornega sveta Milan Lukič. Ne glede na to kateri politični opciji pripada Milan Lukič, je s strani župana nedopustno, da dolgoletnega mariborskega gospodarstvenika na ta  način šikanira ter nad njem izvaja pritisk. Kot je nam znano, bi naj bil razlog za zamenjavo nadzornikov predsednik Lukič, ki ni sledil zahtevi župana, da se zamenja direktorja Snage Franca Doverja.

V svetniški skupini smo mnenja, da zamenjava direktorja Franca Doverja ni na mestu, saj gre za direktorja, ki je uspešno saniral javno podjetje Snaga. Iz revizijskega poročila za leto 2022 je razvidno, da gre za izredno uspešnega direktorja, ki ima izjemne gospodarske rezultate. Po naših informacijah je članica nadzornega sveta Suzana Gomolj odstopila zgolj in izključno zaradi pritiskov s strani župana oziroma njegovih tesnih sodelavcev, kar je nedopustno.

Delavci javnega podjetja Snaga so zaskrbljeni nad izrednim sklicem skupščine, katere namen je zamenjava neposlušnih nadzornikov in posledično zamenjava direktorja. Delavci Snage so po naših informacijah zadovoljni z dosedanjim direktorjem in odgovornimi v podjetju.

V kolikor župan ne bo sledil našemu pozivu, se bojimo, da je velika verjetnost, da se mu bo zgodil Zagreb (smetarski štrajk).

Svetniška skupina Liste Franca Kanglerja – Nove ljudske stranke Slovenije

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine