27.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Predsednik vlade Janez Janša vabi vse v petek, 25. junija, na 30. obletnico slovenske samostojnosti

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Vabljeni! 25. junij je dan vseh dni. Dan, ko smo uresničili sanje in jih naslednje dni leta 1991 vsemu navkljub obranili v Vojni za Slovenijo. Proslavimo ga skupaj. Za Slovenijo!” vabi vse slovenske državljane na proslavo ob 30. obletnici samostojnosti predsednik vlade Janez Janša.

V petek, 25. junija 2021, bo v večernih urah na Trgu republike potekala proslava ob 30. obletnici samostojnosti. Z začetkom konca epidemije so se sprostili tudi nekateri veljavni ukrepi, zato se lahko zdaj dogodkov na odprtem udeležuje večje število ljudi. Zato urad predsednika države, državnega zbora in predsednika vlade vabi vse slovenske državljane, da se je udeležijo.

V teh dneh poteka mnogo slavnostnih dogodkov, ki se spominjajo še drugih pomembnih dogodkov ob osamosvojitvi. Na strani vlade Republike Slovenije in tudi v našem mediju lahko prebirate v zadnjih dneh zanimive strokovne članke, v katerih lahko bralec izve, kaj se je dogajalo vsak posamezen dan v tistih osamosvojitvenih časih pred tridesetimi leti. Zato je toliko bolj pomembno, da se tridesetletnice slovenske samostojnosti udeležijo v čim večjem številu.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine