6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Predsednik uprave Leka se bo po 35 letih dela v podjetju upokojil

Zvone Bogdanovski, predsednik uprave Leka, se bo upokojil konec aprila 2019. V Leku je delal več kot 35 let. Po zaključku študija na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani leta 1983 je začel svojo poslovno pot v Leku kot raziskovalec, analitik in razvojni tehnolog, nato pa večino izkušenj pridobil z vodenjem trženja in prodaje farmacevtskih izdelkov. Zaključil je tudi študij menedžmenta na poslovni šoli IEDC na Bledu.

Leta 1993 je postal direktor prodaje in trženja za trge Srednje in Vzhodne Evrope. To je bil čas, ko je podjetje začelo s svojimi izdelki intenzivneje prodirati na trge zunaj Slovenije. V tem zanimivem in dinamičnem obdobju je vse do leta 1999, ko je postal direktor enote Prodaja farmacevtskih izdelkov, skupaj s sodelavci razvijal prodajno mrežo, ki še danes predstavlja temelj poslovanja Sandoza, predvsem v Srednji in Vzhodni Evropi ter Skupnosti neodvisnih držav.

Ko je Novartis prevzel Lek in Hexal, je obakrat uspešno vodil integracijo ter s svojim znanjem in izkušnjami skupaj z uspešnim timom, ki ga je vodil, pripeljal Sandoz do vodilnega tržnega položaja na trgih, za katere je bil zadolžen. V skupini držav Srednje in Vzhodne Evrope, za katere je bil odgovoren, je do leta 2008 še utrdil vodilno mesto Sandoza.

Leta 2009 je v okviru organizacijskih sprememb v Sandozu prevzel odgovornost za trženje in prodajo v Sloveniji in hkrati tudi za vodenje skupine držav Jugovzhodne Evrope ter Skupnosti neodvisnih držav. Istega leta je postal tudi član Lekove uprave. Mesto predsednika uprave družbe in predsednika Novartisa v Sloveniji je prevzel 2. avgusta 2017.

Imenovanje naslednika je v teku. Nadzorni svet bo imenovanje novega predsednika uprave Leka obravnaval v kratkem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine