2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Predsednik stranke SMC Počivalšek napovedal sklic izvršnega odbora SMC

Piše: Sara Bertoncelj

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je napovedal sklic izvršnega odbora stranke. “Na predvečer lockdowna sta gospodarstvo in Slovenija v ranljivem položaju. Ta negotova situacija terja premišljene poteze,” je zapisal na Twitterju. Napovedal je, da bodo na odboru razpravljali o možnih scenarijih in odločili, kako naprej.

Svet SMC se je nazadnje sestal minuli četrtek, dan pozneje pa so se poslanci Janja SlugaIgor Zorčič in Branislav Rajić odločili, da svojo politično pot nadaljujejo v opoziciji. Skupaj s poslancem Jurijem Lepom, ki je izstopil iz stranke DeSUS, so nato ustanovili poslansko skupino nepovezanih poslancev. Počivalšek je po odločitvi poslancev ocenil, da je na dolgi rok pomembneje to, da v zapletenih mesecih, ki so pred njimi, celotna ekipa vesla v isto smer. V petek je dodal, da so se razmerja v poslanski skupini in v parlamentu razčistila, zato bo lažje nadaljevati z delom, poroča STA.

Včeraj je na torkovem glasovanju o razrešitvi Igorja Zorčiča z mesta predsednika Državnega zbora koalicijskim poslancem zmanjkal en glas, da bi ga dejansko razrešili. Ob obstrukciji večjega dela opozicije je razrešitev namreč podprlo 45 poslancev, 43 poslancev glasovnic ni dvignilo, dve glasovnici pa sta bili neveljavni. Dr. Vinko Gorenak je torek, 30. marca 2021 v Temi dneva poudaril, da je potrebno zavedanje, da omenjena situacija ne predstavlja konca sveta.

 

“Gre pa za blokado pri delu Državnega zbora RS, ki jo bo potrebno na nek način razrešiti.” Na vprašanje, če se bo situacijo reševalo tako, da bo predsednik SMC in minister za gospodarski razvoj in tehnologijoPočivalšek odšel v poslanske klopi, je Gorenak odgovoril, da je o tem sedaj težko govoriti. “V naslednjih dneh se bo potrebno usesti in pogovoriti.” Zorčič z mesta predsednika DZ sam ni želel odstopiti, tako kot je na primer storil Matej Tonin, ki je dejal da bo sam odtopil, ker ni del koalicije. To po prepričanju Gorenaka govori o osebnostnih vatlih, o tem, da slovenska politična levica več kot očitno ne zdrži brez oblasti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine