17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Predsednik Pahor presekal nabiranje političnih točk levice na rockerju Thompsonu: “Ni stvar politike, da prepoveduje koncerte”!

“Ni stvar politike, da dopušča ali prepoveduje koncerte, ampak je stvar organizatorja oz. pristojnih institucij, da poskrbijo, da je dogodek organiziran v skladu z zakonom in da je ob tem poskrbljeno za javni red in mir,” se je na najnovejša razburjenja večinskega dela opozicije in dominantnih medijev na dovoljenje koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića – Thompsona odzvali v uradu predsednika države Boruta Pahorja.

Hrvaški pevec Marko Perković – Thompson se je spet znašel na vročem političnem parketu v Sloveniji, saj je brezidejna levica ideološko temo z veseljem pograbila. V letu 2017 je kot vodja mariborske upravne enote Ksenija Klampfer prepovedala koncert Thompsona v Festivalni dvorani Lent v Mariboru. Prepoved, ki je imela ideološko noto, se je izkazala za popolnoma neutemeljeno, kar je tudi organizatorju koncerta Milanu Trolu uspelo dokazati na upravnem sodišču. Levičarske sile pa so zaradi sovraštva do drugače mislečih, Trolu povzročile poslovno škodo v vrednosti 150 tisoč evrov. To je z odločbo, da se postopek prepovedi koncerta ustavi, popravilo notranje ministrstvo pod vodstvom Aleša Hojsa. Odzval se je tudi predsednik države Borut Pahor, ki je povedal, da je stvar organizatorja, da poskrbi za javni red in mir. Izpostavil je tudi, da politika nima kaj prepovedati kakršnikoli koncert.

Večina levih politikov je obsodilo dejanje ministrstva za notranje zadeve. A večina njih ni slišala besed predsednika države Pahorja, da se politika nima kaj vtikati v organizacijo koncertov, ki je še vedno svobodno. Predstavljajte si lahko samo reakcije levice in osrednjih medijev, če bi trenutna vlada prepovedala koncert Nosil bom rdečo zvezdo Svetlane Makarovič, kjer mrgoli totalitarnih simbolov polpretekle zgodovine. Dvolična politična levica in osrednji mediji pa so vedno tiho, ko nastopajo v Sloveniji Ribja čorba, Ceca in drugi glasbeniki iz Srbije, ki so izražali četniška sporočila. Med drugim se je na njihovih koncertih slišalo gesla, ki so pozivala k požigu Vukovarja ter javno zanikali genocid v Srebrenici.

Fajonova z glavo še vedno v hosti
Prebudili so se tudi v Socialnih demokratih, kjer so pričeli novo hujskaško vojno proti notranjemu ministru Alešu Hojsu. Vršilka dolžnosti in evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon je Hojsu očitala, da priznava teptanje človeškega dostojanstva in ustaški režim. “Ni problem, da Thompson podpira ustaštvo. Problem je, da to podpira naša vlada,“ je tvitnila bruseljska rdeča princesa. V odzivu na izjavo Fajonove se je odzval Hojs, ki ji je očital, da je z glavo še vedno v hosti. Zakoni pa so zanjo kot raztegljiva harmonika, ki jo uporablja tako, kot ji strici povedo. “Brez fašistov, nacistov, ustašev in drugih razrednih sovražnikov bi njen besedni repertoar bil omejen na Tita,” je bil neposreden do vodilne političarke SD minister za notranje zadeve.

Socialni demokrati so hitro pozabili, da so nasledniki Komunistične partije. Tiste politične stranke, ki je v bivšem režimu izvajala enopartijski sistem, drugače misleče pa ubijala, zapirala na Goli otok in jim onemogočila normalno življenje. Sami pa se klanjajo Borisu Kidriču, enemu izmed glavnih organizatorjev pobojev Slovencev po koncu druge svetovne vojne. Zato bi bilo lepo, da se nehajo delati nedolžne, saj so bili sami del pretekle krvave slovenske zgodovine.

Hojs svetoval članom Mladega foruma, naj se naučijo brati odločbe
Priložnosti za nov ideološki spopad ni zamudila niti mlajša garda prenovljenih slovenskih komunistov iz Mladega foruma. Tudi za njih predstavlja koncert Thompsona konec pravnega reda in prihod ustaštva v Slovenijo. “Odločitev ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa je priznanje ustaškega režima in teptanje naših temeljnih vrednot,” so ideološko, svojo doktrino zagovarjanja komunizma, zapisali v Mladem forumu. Minister Aleš Hojs jim je svetoval, naj nehajo javno pisati neresnic in si naj pogledajo, kaj je zapisano v odločbi. Svetoval jim je tudi, naj si pogledajo, kdo je podpisnik in kakšne pristojnosti sploh minister ima. “Čeprav ste Mladi forum, ste poleg predsednice Socialnih demokratov tudi vi z glavo še vedno v hosti in s prstom na petelinu,” se je odzval, na neutemeljene očitke Mladega foruma, notranji minister Hojs.

Thompson večkrat javno pozval, naj se na njegovih koncertih ne nosijo ustaški simboli
Marko Perković Thompson je pogosto obtožen fašizma, nacizma in ustaštva. Eden od razlogov je ta, da predvsem mladina na njegovih koncertih nosi ustaške in nacistične simbole, na majicah in kapah. Thompson je glede tega večkrat povedal, da on ne spodbuja mladine, da nosijo ustaške simbole. Večkrat je oboževalce pozval, naj ne nosijo ustaških simbolov temveč simbole zmagovite hrvaške vojske. Pravi tudi, da je žalostno, da se mladi vračajo v preteklost in nasedajo propagandi.

Zato levičarji, ne bodite Matere Tereze, saj ima vsak posameznik svoj glasbeni okus. Nehajte pa tudi širiti strah med slovenskimi državljani, da se bodo, zaradi dvournega Thompsonovega koncerta, obiskovalci spremenili v podpornike ustaštva ali fašizma.

Celotno odločbo Ministrstva za notranje zadeve o zadevi Thompson si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine