18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Predsednica DZ si bo povečala dohodek zaradi “zahtevnejših strokovnih del”

Piše: G. K. (nova24tv.si)

Predsednica Državnega zbora se je odločila, da bi rada svoj dohodek, ki ga prejema kot predsednica Državnega zbora, dopolnila s postransko dejavnostjo. Kot je zapisala v obvestilu poslancem, bo poleg funkcije poslanke, v obsegu petine polnega delovnega časa predstavljala “zahtevnejša strokovna dela” – svoj zgodovinski roman in podajala pravnozgodovinska ozadja. Trdi, da omenjeni “kšeft” ne bo imel vpliva na opravljanje njene funkcije. 

Bodo pa javne predstavitve knjige gotovo senzacija, še posebej, če bo opolzke odlomke (predvidevamo, da iz Gretinega greha) brala sama predsednica državnega zbora. Denimo: “Do bokov sva drug ob drugem stala v vodi. Z mokrimi dlanmi je drsel po mojem hrbtu in svoje ustnice nežno pritisnil na moje. Razprla sem jih in z jezikom je drsel vame. Ne vem, koliko časa sva se poljubljala, ker sem lebdela v njegovem objemu. Z rokami sem se ga oklenila okoli vratu, boke pa sem močno pritisnila ob njegovo mednožje /…/ Od užitka sem skoraj zakričala in sladkost, ki je preplavljala moje telo, je v meni stiskala njegov ud, da tudi on ni mogel več zdržati.” 

Sicer ni jasno, katero knjigo bo dejansko predstavljala. Klakočar Zupančičeva je namreč napovedala že drugo knjigo, poroča Top News. Ko jo je ob neki priložnosti novinarka vprašala, ali ji ob vsem delu še ostane kaj časa, je predsednica DZ odgovorila: “Ja, v bistvu pišem drugo knjigo, moram jo še dokončati, jo bom, ker bi rada, da drugo leto izide, res. Vzela sem en lik iz te knjige (Gretin greh), ženski lik, ker boljše poznam žensko dušo kot moško, in sem ga prestavila za 10 let naprej: Ta se dogaja leta 1635, druga leta 1645.” 

Image

Predsednica državnega zbora je nato napovedala, da si močno želi, da bi omenjena knjiga izšla še letos.

Sicer ne gre za prvo poslanko, ki je zaprosila za dovoljenje, da bi poleg služenja domovini še razpršila svoje prihodke. Tako tudi njen strankarski kolega, boksarski šampion Dejan Zavec, ki se v Državnem zboru skoraj ne oglaša, v odmeri petine delovnega časa še opravlja zahtevnejše strokovno delo kot trener boksa. Klakočar Zupančičevo in Zavca poleg strankarske izkaznice povezuje še tisti famozni posnetek, v katerem sta boksala sredi velike razpravne dvorane Državnega zbora.

Poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec in predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič sta se boksala sredi dvorane parlamenta. (Vir: zajem zaslona, splet)

Poseben primer je zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, ki poleg opravljanja ministrske funkcije še vedno dela kot zdravnik. Postransko se udejstvuje tako pri zasebni zdravstveni kliniki kirurgija Bitenc kot v lastnem zavodu, poroča Spletni časopis. Minister je bil prav zaradi tega pretekle mesece tarča hudih kritik političnih sopotnikov, ki so od njega pričakovali takojšnjo ukinitev t. i.  “dvoživk”, torej prakse, ko zdravnik hkrati dela v javnem in zasebnem zdravstvenem zavodu. Zdravstveni minister to počne, ker želi obdržati zdravniško licenco. Po lastnih navedbah naj bi operiral ob nedeljah.

Dodatno zaposlitev in dovoljenje za opravljanje le-te pa so si našli tudi Felice Žiža (NS), Gašper Ovnik (Svoboda), Darko Krajnc (Svoboda), Mateja Čalušić (Svoboda), Predrag Baković (SD) in Alenka Jeraj (SDS), poroča Spletni časopis.

 

Predsednica državnega zbora kot spletna senzacija

Predsednici državnega zbora sicer senzacionalno obnašanje ni neznanka. Zaradi le-tega je pristala tudi na naslovnicah časopisov. Desant na medijski prostor je izvedla že kmalu po začetku mandata, z njenim mahajočim prihodom na državno proslavo, zgornjim boksarskim posnetkom, luksuznim poletom s Falconom na koncert na Dunaju, z varietejskimi fotografijami, modnih izbirah in še bi lahko naštevali. Te dni se po spletu, sicer nepovezan s tem člankom, širi spodnji posnetek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine