4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Pred nedeljskim referendumom danes še mogoča prijava za posebne oblike glasovanja

Pred nedeljskim ponovljenim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru se volivci še danes lahko prijavijo za nekatere posebne oblike glasovanja, denimo na volišču zunaj kraja prebivališča ali glasovanje na domu. Na sedežih okrajnih volilnih komisij pa je še danes in v četrtek glas mogoče oddati predčasno.

 

Volivci, ki bodo na dan glasovanja zunaj okraja svojega stalnega prebivališča ter želijo glasovati na volišču v drugem okraju, morajo to še danes sporočiti svoji okrajni volilni komisiji.

Enako velja za volivce, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik. Ti lahko okrajni volilni komisiji sporočijo, da želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu.

Prav tako morajo volivci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju Slovenije in bodo na dan glasovanja v državi ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, to še danes sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere uresničujejo volilno pravico, ali Državni volilni komisiji.

Pred nedeljskim referendumom bo še danes in v četrtek mogoče glas oddati predčasno. Predčasno glasovanje poteka med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.

Glasovanje bo potekalo tudi na tistih upravnih enotah, kjer okrajne volilne komisije sicer nimajo sedeža, to so Bled, Cerknica, Dravograd in Metlika.

Predčasno glasovanje sicer poteka na enak način, kot bo na dan referenduma. Volivci se morajo na volišču izkazati z osebnim dokumentom in se podpisati v volilni imenik. Glasujejo tako, da na glasovnici obkrožijo za ali proti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine