30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Pred dopustom v tujino poskrbite …

Kljub vašim skrbnim načrtom gre tudi med oddihom lahko marsikaj narobe. Lahko zbolite, izgubite prtljago, povzročite nesrečo … Zato sklenite turistično zavarovanje še preden se odpravite na potovanje. Pojasnjujemo, kaj morate o njem vedeti.

Zavarovanje sklenite pravočasno

Zagotovo morate pred odhodom na dopust v tujino, pa naj bo ta krajši ali daljši, urediti marsikaj in poskrbeti, da česa ne pozabite. Pri tem vam je lahko v pomoč seznam opravil, ki vas bo spomnil na vse malenkosti in boste lahko odpotovali brez skrbi.

Ko je govora o zavarovanju vas bo tako seznam spomnil, da ga morate skleniti najpozneje en dan pred potovanjem. Zakaj? Zato ker zavarovanje začne veljati šele naslednji dan po sklenitvi zavarovanja in plačilu premije ali kasneje.

Zavarovanje lahko sklenete tudi preko spleta

Le v nekaj klikih sklenite zavarovanje potovanj v tujino kar preko spleta. Tako boste enostavno poskrbeli za varnost in vso potrebno dokumentacijo prejeli na vaš elektronski naslov. Tako bodo odveč skrbi, da kakšen dokument pozabite doma. Izbirate lahko med tremi različnimi paketi, ki se med seboj razlikujejo po vključenih kritjih.

Izberete lahko letno zavarovanje ali krajše, ter se odločite za individualno ali družinsko sklenitev.  Za sklenitev pa se lahko obrnete tudi na zastopnika ali pooblaščene turistične agencije.

Ob sklenitvi letnega zavarovanja z večkratnimi potovanji v tujino, pri čemer posamezno potovanje traja manj kot 90 dni, Vam pri Zavarovalnici Triglav omogočajo 30% popusta.

Zavarovanje vam zagotavlja 24-urno pomoč

S sklenjenim zavarovanjem poskrbite, da imate na voljo 24-urno pomoč asistenčnega centra, ki vas usmeri na pravo mesto in poskrbi za hitro in učinkovito pomoč.

Stoji vam ob strani, če v tujini zbolite, tudi za koronavirusom, se poškodujete. Odvisno od izbranega paketa pa lahko vključuje pomoč tudi če se vam poškoduje prtljaga, izgubite prtljago ali osebne dokumente, zamudite let, se morate predčasno vrniti domov ipd. V primeru poškodovanja tretje osebe ali stvari pa imate vključeno tudi zavarovanje odgovornosti.

Vsem, ki že imate sklenjeno ali boste do 30. 4. 2022 sklenili oziroma obnovili letno zavarovanje turističnih potovanj (za večkratna posamezna potovanja v tujino, pri čemer posamezno potovanje traja manj kot 90 dni), bomo do datuma obnove zavarovanja zagotovili kar za 100.000 EUR višje kritje pri zavarovanju odgovornosti.

Kako uveljaviti zavarovanje?

Če potrebujete pomoč pokličite asistenčni center na tel. št. 386 2222 2864. Ta bo potem organiziral zdravljenje in v okviru zavarovalne vsote pokril stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Na asistenčni center  se obrnete čim prej oziroma najkasneje v 48 urah od nastanka bolezni ali škodnega primera.

Če zaradi okoliščin asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate po povratku v domovino na naši najbližji enoti. Predložiti morate zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev.

Če pa v tujini ne iščete zdravstvenih storitev in si sami organizirate prevoz v domovino ter šele tu obiščete zdravnika, potem to ni več predmet zavarovanja za tujino, saj so ti stroški kriti v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji.

Naročnik oglasnega članka je Zavarovalnica Triglav.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine