14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Pravnika z ustavno pobudo v času rekordnega števila okužb na cesto pognala skupino protestnikov! Mariborčan ob tem dogodku: Sram me je!

Je to sploh možno? Danes več, kot 1000 novih okužb, butli pa ob 21. uri pa na protestu, v času omejenega gibanja in vpijejo “Mi smo Maribor! Ob takem je danes je res sramota biti Mariborčan,” se je glasil komentar Mariborčana o protestih proti omejevanju gibanja med 21. in 6 uro.

 

V Mariboru, ki se ga kolesarjenje ni prijelo, se je zdaj nekaj kibicev spomnilo, da bi “policijska ura” lahko bila tista kaplja čez rob, na podlagi katere bi se dalo ljudi nahujskati proti vladi. V želji, da bi se v mestu nekaj dogajalo in da bi lahko o nečem poročali, pri tem aktivno sodeluje tudi lokalni Večer. Ne samo, da si danes lahko preberete neverjetno senziacionalno poročilo Večera o dokaj obskurnem dogodku. Pred tem so skušali lokalno prebivalstvo animirati z naslovi, ki namigujejo na podobnost z diktaturami (“Prvič v zgodovini Slovenije policijska ura…”) in kontekstualno povsem neprimernim javnim izstopom dveh pravnikov, Andraža Terška in Damijana Pavlina, ki sta nas črkobralsko opozorila, da vlada krši ustavo, češ, prej bi morala razglasiti “izredno stanje”.

Protest v Mariboru se je, simbolno, pričel ob 21. uri, na novo prenovljenem glavnem trgu. Na njem se je zbralo nekaj deset protestnikov in ob besedni konfrontaciji s policijo so se protestniki sklicevali prav na trditve Terška in Pavlina in policiste pozivali, naj si preberejo ustavo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine