10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Pozor! Včeraj potrjenih osem okužb z novim koronavirusom; UKC: Pri eni od zaposlenih oseb je bila potrjena okužba s COVID19

V sredo je bilo v Sloveniji potrjenih osem okužb z novim koron”avirusom, je na novinarski konferenci potrdil minister za zdravje Tomaž Gantar in dodal, da nevarnost drugega vala obstaja, zelo hitro smo pozabili na vse preventivne ukrepe, spoštovanje razdalje, higiene rok, kašlja in mask. Skupno so tako doslej potrdili 1511 okužb z novim koronavirusom, 109 bolnikov s covidom-19 je umrlo.

 Glede števila respiratorjev nikogar nismo zavajali. Številka 168 ventilatorjev za covid 19 izhaja iz obdobja še prejšnje vlade. Ocena stroke je bila, da bi jih potrebovali okoli 400. Različne številke so bile zaradi različnih načinov poročanja, po tipu, namembnosti, starosti. Danes imamo 680 ventilatorjev, od tega 439 za Covid 19. To je število za katerim lahko stojimo.

V sredo je bilo v Sloveniji ob opravljenih 952 testih potrjenih osem okužb z novim koronavirusom, je sporočila vlada. Noben bolnik s covidom-19 v sredo ni umrl, enega so iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo. V bolnišnici pa se jih zdravi še šest, eden na intenzivni negi.

Po tri nove okužbe so v sredo potrdili v Ljubljani in pri tujih državljanih. Po ena okužba pa je bila potrjena še v Kopru in Krškem.

UKC: Pri eni od zaposlenih oseb je bila potrjena okužba s COVID19.

STA: Okužbo z novim koronavirusom potrdili pri zaposleni v UKC Ljubljana

Univerzitetni klinični center Ljubljana je prek Twitterja sporočil, da so pri eni od njihovih zaposlenih potrdili okužbo z novim koronavirusom. Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb je odredila ustrezne ukrepe.

Kot so zapisali, se je zaposlena najverjetneje okužila na dogodku v prostem času. Tega se je udeležila tudi oseba, ki je bila pred tem v eni od tretjih držav.

Zadnje novice

Sorodne vsebine