10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Pozor, pijancev za volanom in podobnih tempiranih bomb na slovenskih cestah kar mrgoli!

Stalna opozorila pred vožnjo pod vplivom alkohola očitno ne pomagajo. Še več, izkazalo se je, da so tovrstni množični morilci na slovenskih cestah zelo pogost pojav. Policisti jih žal odkrijejo zelo malo.

 

Tako so škofjeloški policisti včeraj zvečer   obravnavali   prometno   nesrečo na parkirišču, pri kateri je povzročitelj s kraja odpeljal. Voznika so policisti izsledili, obravnavajo pa ga zaradi povzročitve prometne nesreče, pobega s kraja in vožnje pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola. No, še dobro, da se je vse skupaj zgodilo le na parkirišču.

Očitno ga radi »nagnejo« tudi tisti, ki se sprehodijo čez mejne prehode. Včeraj okoli 18. ure je na mejni prehod Rigonce na izstop iz Slovenije pripeljal voznik kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ugotovljeno je bilo, da ima 40-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Policisti pa so med kontrolo prometa odkrili tudi nekaj pravih »cvetk«. Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v kraju Gaber ustavljali voznika osebnega avtomobila opel vectra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so voznika izsledili v okolici Črnomlja in med postopkom ugotovili, da 38-letni   kršitelj   nima   veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom

seznanili sodišče in mu zaradi ostalih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 2000 evrov. Ali bo kršitelj kazen res plačal, ni znano, znano pa je, da so izvajalci tovrstnih kršitev zaradi nekoliko temnejše barve kože ponavadi oproščeni takšnih kazni.

Včeraj nekaj pred 18. uro so policisti PP Krško v Leskovcu pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila fiat punto, ki prav tako znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kršitelj je z avtomobilom zapeljal na odsek   ceste, kjer potekajo dela in poškodoval podvozje avtomobila. Policisti so med postopkom ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Popoldan so koprski policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil kljub izrečenemu ukrepu prepovedi vožnje. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine