12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Pozor! Ideologija LGBT tudi v slovenskih šolah

Piše: Lucija Kavčič, Andrej Sekulović, Bogdan Sajovic

Indoktrinacija z ideologijo LGBT pod tančico »inkluzivnega« izobraževanja je vse pogostejša v evropskih šolah in vrtcih, pojavljati pa se je začela tudi v Sloveniji. Starši morajo biti še posebej pozorni na to, kaj v šolah učijo njihove otroke.

Tudi v slovenske šole se skozi priprta vrata plazi ideologija LGTB – najprej komaj opazno, samo tu in tam kakšna sličica istospolnega para, mimogrede pa je navrženo, da je tudi istospolni par z otrokom družina kot vsaka druga in da je normalno, da otroci odraščajo v takih družinah. To je že v slovenskem šolskem programu, in sicer od najnižjih razredov osnovne šole naprej. Sicer je od učiteljice odvisno, kako močno bo to poudarjala in ali bo obnavljanje tega pri spraševanju za oceno od otrok tudi zahtevala – pa vendarle! Vrata so odprta in skoznje se lahko zrine marsikaj. Celo »normalnost« menjavanja spolov in to tudi v zgodnji dobi pred puberteto. Da ne bomo postali podložniki neke obrobne skupine ljudi, ki vsiljuje svoja sprevržena in bolna prepričanja ter prakse, se je treba postaviti za svoja stališča in jasno pokazati, da tako ne bo šlo. To je starševska odgovornost za zdrav razvoj otrok in ne nazadnje za zdrav razvoj naroda. Šola bi starše MORALA vprašati, ali se strinjajo s takšnimi vsebinami, in dati na izbiro, ali se bo otrok teh vsebin udeležil ali ne. Kar ta čas lahko starši dosežejo, je to, da zahtevajo natančno obveščenost o programu, ki ga bodo deležni otroci, saj so šole pa tudi vrtci to dolžni storiti. Zagotovo je najbolje, da točen program ter vsebine kulturnih in naravoslovnih dni starši zahtevajo že na začetku šolskega leta.

Nujen je bojkot
Če starši ugotovijo, da bodo otrokom ponujali sporne vsebine, pa morajo dobro premisliti, kako se bodo odzvali. Najbolje je seveda, da se zbere več enako mislečih staršev in zahteva umik takih vsebin iz šolskega programa ali pa ga BOJKOTIRAJO, pri tem pa se ustrezno pogovorijo z otroki, pa ne samo enkrat! Čim več časa, kolikor le dopuščajo služba in obveznosti, je treba biti z otroki in se z njimi pogovarjati vrednotah, pomembnih za družino. Zavedati se je namreč treba, da bodo otroci najbolj pod vplivom tistega, s katerim preživljajo največ časa. Spolna identiteta je občutljiva reč, in če je načeta, je mogoče z mladostnikom manipulirati še toliko bolj, ga osamiti in odtrgati od družine ter tradicionalnih krščanskih vrednot. Na dolgi rok tako postanejo mase ljudi tudi same potrošno blago in vodljive. Vedeti je namreč treba, da gre pri ideologiji LGTB za moč in ne za vrednote.

Ideologija LGTB
Že pred leti se je začelo dogajati, da so v vrtcih ob rojstnih dnevih tako deklicam kot dečkom delili enaka darila – eno leto avtomobilčke, drugo leto lutke. In vmes se lahko zgodi, da vzgojiteljica otrokom pove, da je normalno, da se poročita dve punci ali dva fanta. Kar tako vmes in mimogrede se lahko zgodi, da bodo otrokom pred spanjem prebrale »pravljico«, ki sugerira ideologijo LGBT! In če želijo starši to preprečiti, morajo zahtevati podroben seznam knjig oziroma slikanic, ki jih bodo brali njihovim otrokom. Predvsem pa naj ne opustijo vsakdanjega pogovora z otrokom – in če starši opazijo, da so otrokom v vrtcu pripovedovali kaj v smislu menjavanja spolov oziroma kaj, kar sodi v spekter LGBT, naj takoj urgirajo v vrtcu!

Slika je simbolična. Foto: EPA.

Starši, uprite se indoktrinaciji LGTB svojih otrok! Zahtevajte natančne programe vrtcev, organizirajte se v interesne skupine staršev, zbirajte podpise proti takšnemu programu! Če ne gre drugače, bojkotirajte takšne vsebine, če le morete, in zadržite otroka doma! Takšna vzgoja otroka spreminja, ga dela negotovega v njegovem bistvu in nesrečnega.

V ovčji koži
Vedeti je treba, da se po slovenskih šolah se že nekaj časa berejo knjige o spremembi spola. Taka je na primer knjiga Ime mi je Damjan. V prvem razredu in očitno že v vrtcih jim pripovedujejo o istospolnih »družinah« in o njih celo berejo – npr. knjiga In s Tango smo trije. Primer, kot so igranje vlog znotraj zdravstvene vzgoje, kjer strokovni delavec sili učence, naj se nekdo vživi v vlogo očeta, drugi pa v sina geja; obvezen ogled prikritega lezbičnega filma iz leta 1991 Ocvrti zeleni paradižniki v okviru kulturnega dneva so že pred leti navedli na 24kul.si in opozorili, da po šolah hodijo aktivisti Amnesty International, feministične organizacije (Ženska svetovalnica), organizacije LGBT in različna nevladna društva, ki propagirajo »nebinarne spolne identitete«. Otroke »izobražujejo« o »človekovih pravicah«, »proti homofobiji, transfobiji in stereotipom«, »proti nasilju nad ženskami«, »o enakosti med spoloma«, »sprejemanju drugačnih« in podobno.

Psevdoznanost
Če menite, da vse to na otroke ne vpliva in jim ne škoduje, se motite, saj je rezultat psevdoznanosti o spolu in spolnosti, ki se skriva v programih o strpnosti in enakosti med spoloma, ta, da otroci postanejo nestrpni do zagovornikov zakonske zveze med moškim in žensko, nestrpni do potrebe in pravice otroka do mame in očeta pa tudi nestrpni do sprejemanja biološkega spola kot edinega merila za spolno identiteto. Če si ne želite, da bi slovenske šole pripomogle k več motnjam v spolni identiteti otrok in mladih, se morate temu aktivno upreti!

Situacija v EU
Vključevanje ideologije LGBT in spolnih teorij v izobraževanje je povzročilo spore in razkol med Brusljem in nekaterimi državami pretežno iz Srednje in Vzhodne Evrope. Medtem ko postaja učenje spolnih teorij nova normalnost v Zahodni Evropi, se nekatere države, med katerimi prednjačita Madžarska in Poljska, upirajo tovrstni indoktrinaciji svojih otrok. Bruseljski globalisti so zagrizeni podporniki agende LGBT, kar je razvidno tudi iz dejstva, da nenehno napadajo Madžarsko in druge države, ki nočejo na tem področju uvesti sprememb v izobraževanju, temveč celo sprejemajo nove zakonodaje, ki bi preprečevale takšno vrsto pranja možganov pod pretvezo t. i. inkluzivnega izobraževanja LGBT. Evropska unija je bila marca letos z novo resolucijo, ki jo je podprla večina evropskih poslancev, celo razglašena za »območje, svobodno za skupnosti LGBT«. Dober primer uzakonitve indoktrinacije LGBT je tudi Francija, kjer je narodna skupščina sprejela zakonodajo, ki določa, da morata na šolskih obrazcih in v šolah izraza »oče« in »mati« biti zamenjana s »starš 1« in »starš 2«. To je tipičen primer »inkluzivne izobrazbe LGBT«, ki postaja norma v mnogih zahodnih državah.

Odpor proti “novi normalnosti”

Po drugi strani se je Madžarska znašla pod plazom kritik zaradi svoje zakonodaje, ki preprečuje istospolnim parom posvojitve otrok, saj določa, da otrok potrebuje biološka mamo in očeta. Predvsem pa se na Madžarsko vrstijo napadi zaradi predloga nove zakonodaje, ki bo med drugim preprečevala učenje ideologije LGBT in teorije spola v šolah. Viktor Orbán je pred kratkim napovedal referendum za sprejetje nove zakonodaje, ki bo verjetno uspešen, saj naj bi, sodeč po anketi think-tanka Századvég, kar 73 odstotkov Madžarov zavračalo vse oblike promoviranja spolnih usmeritev odraslih, namenjene mlajšim otrokom. Tudi Poljska se je znašla pod plazom kritik iz Bruslja, ko je prejšnje leto več deset občin, okrožij in regij na jugovzhodu Poljske razglasilo območja brez ideologije LGBT. To med drugim pomeni, da v teh območjih zavračajo kakršnokoli indoktrinacijo LGBT v šolah. Poljski predsednik Andrzej Duda je prav tako prejšnje leto podpisal deklaracijo za družinske vrednote, v kateri se je zavezal, da bo Poljska »branila otroke pred ideologijo LGBT+«, ter da bo vključevanje in učenje ideologije LGBT v poljskih šolah in javnih ustanovah prepovedano. Kot kaže, se bo v boju proti »novi normalnosti« tema dvema državama pridružila tudi Romunija, kjer je zavezništvo desnih strank predlagalo zakonodajo proti učenju ideologije LGBT v šolah.

Zdravorazumska priporočila staršem
Kako otroka v šoli ubraniti pred škodljivo ideologijo LGBT:
1. Ne nasedajte
Starši, ne nasedajte predlogom šole in učiteljev, ko za različne šolske odbore in svete na šolah predlagajo svoje kandidate. Vedeti morate, da so predlagani kandidati skoraj gotovo podtaknjenci zagovornikov multikulturalizma in aktivistov LGBT. Enako misleči se dogovorite in predlagajte svoje kandidate. Tako boste najlaže prevzeli nadzor.
2. Zahtevajte
Zahtevajte natančne programe ne le učne snovi, pač pa tudi vseh kulturnih in podobnih dnevov ter predvidenih izobraževalnih obiskov v šolah. Zahtevajte tudi sezname knjig, ki jih nameravajo vzgojiteljice v vrtcih brati otrokom, in natančno preglejte vso literaturo, predpisano za bralno značko in Cankarjevo priznanje. Posebej natančno preglejte vsebino učne snovi pri predmetih slovenščina, naravoslovje oziroma biologija, družba in psihologija.
3. Predlagajte zamenjavo
Če bo na seznamu obveznega čtiva aktivistična knjiga LGBT, zahtevajte zamenjavo. Predlagajte alternativo.
4. Bojkotirajte
Enako misleči se zberite in zahtevajte spremembo ali skupaj bojkotirajte na primer kulturni dan z vsebino LGTB. Otroka ne pošljite v šolo, ko bo napovedan aktivist LGBT. To pravico imate. Ker aktivist LGBT išče pozornost, bo v razredu, ki ima malo poslušalcev ali je na pol prazen, postal depresiven.
5. Vzgajajte
Vsak dan se pogovarjajte z otrokom. Naj vam natančno pove, kakšne so vsebine, o katerih se pogovarjajo v šoli. S praktičnimi primeri mu pokažite, da jim je aktivist LBGT ali multikulturalist v šoli lagal. Z otrokom preživite čim več časa in verjemite, otrok bo bolj verjel vam kot pa šoli.
6. Pišite
Pisno se pritožite ravnateljici oziroma učiteljem, če različni aktivisti indoktrinirajo vašega otroka z vsebinami, ki niso skladne z vašim pogledom na svet. Čim več vas bo pisalo, tem bolj bo učinkovalo.
7. Črtajte
Če na formularjih, ki jih izpolnjujete, piše starš 1 in starš 2, to prečrtajte in napišite mama in oče. Tega vam ne more nihče odreči.
8. Širite
Širite svoja prepričanja po družbenih omrežjih, izražajte svoja mnenja proti ideologiji LGBT. Ne bojte se!
9. Izpostavite
Napišite pismo uredniku kakšnega medija. Izrazite svojo skrb za otroka v pisni obliki. Zelo pogosto ljudje ne vedo, da se nekaj dogaja, dokler nekdo o tem ne govori. Pismo uredniku lahko povzroči spontano podporno akcijo popolnih neznancev, ki nimajo pojma o tem, kaj se dogaja v njihovih lokalnih šolah. Revija Demokracija bo tako pismo vedno objavila.
10. Protestirajte
Organizirajte protest pred šolo.
11. Izobražujte
Učitelji pogosto prosijo starše, naj jim s svojo navzočnostjo pomagajo pri kakšnem kulturnem ali drugem dnevu. Tega ne odklonite, saj je to najboljša priložnost, da svoje ideje razširite prek druženja tudi z drugimi otroki.
12. Ustavite
Če bo letos še kdaj potekal pouk na daljavo prek aplikacije ZOOM, prisluhnite pouku, če imate možnost, in če opazite, da otrokom razlagajo snov LGBT, se oglasite in ugovarjajte. Učitelj najverjetneje vsaj tisto uro z njo ne bo nadaljeval.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine