Publicist Vinko Vasle je glede proslave dejal, da je brez besed. “Lepo je bilo,” je poudaril. Poslanka SDS Anja Bah Žibert je izrazila svoje navdušenje nad proslavo in govorom premierja Janše, ki ga je označila za državnika. “Ko za govornico stopi državnik Janša dobi proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti zares pravi pomen,” je izpostavila. 

 

Strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič je ravno tako izrazil čestitke nad pripravljeno proslavo in govor premierja označil kot navdihujoč.

 

Eden od gledalcev proslave je med drugim opazil, da je bilo mogoče ob državni proslavi na nacionalki prvič videti tudi pohvale evropskih komisarjev nad slovenskim predsedovanjem Svetu EU.

 

Namestnik vodje misije na avstrijskem veleposlaništvu v Ljubljani Kristof Grabmayer-Keri je proslavo označil kot čudovito, lepo in ganljivo praznovanje slovenskega dneva samostojnosti in enotnosti. Kot pravi, so se zvrstili osupljivi nastopi umetnikov iz vse Slovenije, govor premierja se mu je zdel odličen, saj je poudaril pomen enotnosti.

 

V nadaljevanju si lahko ogledate še nekaj komentarjev, ki so zgovorni sami po sebi: