10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Požareport: Škandal brez primere! Vse kaže, da sta se Šketa in Knez dogovorila: Mi vas rešimo pred Kanglerjem, vi ne preganjate Accetta

Kmalu bo minilo mesec dni od prve vložene kazenske ovadbe zoper ustavnega sodnika Mateja Accetta, znanega po sodelovanju s Cerarjevo stranko SMC, zaradi nepravičnega sojenja. Ovadba je bila vložena na specializirano državno tožilstvo  (18. oktobra), poroča Požareport.

Vendar tožilstvo v DZ (po ustavi namreč državno tožilstvo za uvedbo postopka zoper ustavnega sodnika potrebuje dovoljenje poslancev državnega zbora) še vedno ni sprožilo nobenega postopka?!

Včeraj zvečer, ob 19. uri, pa bi moral  Drago Šketa pričati pred posebno parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje primer politika Franca Kanglerja in domnevnih političnih vplivov na pravosodje; še več, Šketa bi se moral včeraj zvečer, takoj po svojem zaslišanju, soočiti tudi z mariborskim tožilcem Nikom Pušnikom, ki je tudi že javno pokazal s prstom na sprego mariborskega pravosodja z obveščevalno službo, ravno v primeru Kanglerja, toda, glej ga, zlomka, ustavno sodišče je tik pred zaslišanjem Škete in Pušnika s posebnim sklepom zadržalo delo te preiskovalne komisije tudi v tistem delu, ki se nanaša na tožilce. To je pred dnevi sicer že storilo v primeru sodnikov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine