4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Požareport: Kako je Šarec na Sovi uredil službo svoji intimni prijateljici N.H. in kako mu je njegova žena dala ultimat

Predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec sta očitno zlorabila svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe N. H., dosedanji in širši javnosti neznani uradnici občine Kamnik in Škofljica na Slovenski obveščevalno-varnostni službi (Sova), mimo siceršnjih pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi, poroča Požareport.

Začelo se je pred leti, ko je bila N. H. še zaposlena na občini Kamnik. Pravili so ji “Lepa N.” in tam naj bi se tudi osebno zbližala s tedanjim županom Kamnika, danes predsednikom vlade in LMŠ Marjanom Šarcem. V nekem trenutku pa naj bi Šarčeva žena Barbara Iskra Šarec možu Marjanu dala ultimat, ali ona ali jaz. Zato naj bi Šarec še kot kamniški župan pod pritiskom soproge novo zaposlitev N. H. uredil pri svojem znancu, županu občine Škofljica Ivanu Jordanu.

Nato je letos poleti N. H., uradnica občine Škofljica, “čez noč” izginila iz Škofljice in se – po naših zanesljivih informacijah – zaposlila v Sovi, na mednarodnih zadevah. Sova uradno tega ne potrjuje, ne zanika in ne komentira, češ, “podatki o zaposlenih v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji so v skladu s predpisi, ki urejajo ravnanje s tajnimi podatki, tajni, zato agencija ugibanj o tem, kdo je ali ni uradna oseba agencije, ne komentira”, še poroča Piožareport.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine