28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Požareport: Dragi kolegi iz medijskega kartela, ko se boste prihodnjič spraševali, zakaj vam pada naklada, se zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico

Popolnoma jasno je, da če ne bi bilo medijskega kartela, takšen režim, takšna vlada, s tolikšnim številom amaterjev na oblasti ne bi imel niti najmanjše možnosti preživetja.

Zatorej, dragi kolegi iz medijskega kartela, ko se boste prihodnjič spraševali, zakaj vam pada naklada, zakaj vam nihče več ne verjame, zakaj vam uhajajo bralci, gledalci in poslušalci in zakaj pišete zgolj še o Požarju ali avtorju teh vrstic oziroma o tem, kar preberete na Požareportu ali vidite v oddaji Faktor, se zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico. Vladajo nam amaterji in vaše branjenje amaterjev na oblasti je čedalje pogostejše in povsem – amatersko, piše Aljuš Pertinač na Požareport.

V teh dneh je premiero doživel slovenski igrano-dokumentarni film Preboj, posnet po knjigi partizanskega komandanta Franca Severja – Frante z naslovom: Past na Menini planini. Film je seveda že pred nastankom oziroma javnim predvajanjem razdelil slovensko javnost na dva dela, kot se za tematiziranje slovenske polpretekle zgodovine tudi spodobi. Kar se mi zdi zanimivo poudariti v zvezi s tem, je dejstvo, da je, kot pravi tudi komandant Franta (vir), šlo za eno najbolj “čistih bitk” v NOB. Zaradi te bitke namreč ni bil ubit noben civilist in tudi vse borce so spravili v bolnišnico. Kljub vsemu so na partizanski strani seveda bile žrtve. Franta se spominja, da je padlo osem borcev, 18 jih je bilo ranjenih, 20 pa pogrešanih. O žrtvah na strani okupatorja ni zanesljivih poročil. Danes sicer živi zgolj še pet udeležencev te bitke na slovenski strani.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine