10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Potresna sunka v bližini Knežaka in Dravograda

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 10.08 zabeležili šibek potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 50 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v bližini Knežaka, potres pa so čutili posamezni prebivalci Knežaka, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,3, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 7.54 zabeležili šibek potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 72 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, v bližini Dravograda, potres pa so čutili posamezni prebivalci Vuzenice, Bukovske vasi in Gortine, so sporočili iz urada za seizmologijo in geologijo.

Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,3, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine