2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Potrebujete pravno pomoč? Danes jo lahko dobite brezplačno

Slovenski odvetniki bodo danes v odvetniških pisarnah, prostorih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje. Dan odvetniške pravne pomoči pro bono je namenjen predvsem tistim, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne upajo prestopiti praga odvetniških pisarn.

 

Z dnevom odvetniške pravne pomoči pro bono Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. V letošnji, osmi akciji bo sodelovalo več kot 200 odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Brezplačna pravna pomoč bo na voljo v prostorih mestne hiše v Novi Gorici, v sejni sobi Občine Ig, v Modri dvorani na Brezovici, v sejni sobi občinske uprave v Grosupljem in na ljubljanskem Magistratu. Letošnja novost v Ljubljani bo brezplačno pravno svetovanje na dveh mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa med 9. in 17. uro na Cankarjevi ulici pri Nami in na Preglovem trgu. Več informacij o sodelujočih odvetniških pisarnah je mogoče najti na spletni strani www.odv-zb.si.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni treba predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov.

Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Roman Završek je izpostavil, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi na ostale dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.

Zadnje novice

Sorodne vsebine