16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Posledice dogovornih poslov Foruma 21 so škodljive! Plinovod, ki je eksplodiral v Britofu pri Kranju, gradi Riko Janeza Škrabca!

Po torkovi eksploziji v Britofu pri Kranju, kjer je šest oseb utrpelo opekline, med njimi dva delavca in štirje otroci, se je v medijih pisalo na veliko in široko, a do nedavnega so spretno zakrili podatek, da gre za plinovod, ki ga gradi podjetje Riko, ki je v lasti Janeza Škrabca, člana Kučanovega Foruma 21. Ta pomemben podatek so omenili šele pred kratkim, pa še to mimogrede, da se le presliši povezanost Kučanovega “gospodarstva” s tragedijo. Sedaj se tudi v praksi kažejo škodljive posledice dogovornih poslov, značilnih za omrežja tranzicijske levice.

 

Spomnimo, da je v torek odjeknila eksplozija, v kateri so bili poškodovani tudi otroci. Lokalna cesta še vedno ostaja zaprta, svoje domove pa je moralo zapustiti 76 prebivalcev. Kakorkoli želijo mediji situacijo omiliti, ni prav nič nedolžna, saj so meritve pokazale, da plin še vedno uhaja na tem območju. Do eksplozije pa je sicer prišlo na odseku, kjer je plinovod še v gradnji, investitorji pa odgovornost za nesrečo tam zavračajo.

Mediji niso želeli očrniti “pomembna imena”?!
Zakaj so režimski mediji skrili pomemben podatek, da plinovod gradi Janez Škrabec je popolnoma jasno. Jasno pa je tudi, zakaj vsi naslovi  prispevkov nakazujejo, da situacija ni tako huda, da imajo poškodovanci “le” površinske opekline, ki bodo po operaciji, z ustrezno nego, brez posledic?! Odgovor tiči v podjetju, ki gradi plinovod in ljudeh, ki so v ozadju, a ne želijo njihovih imen očrniti. Škrabec, ki ima namreč zelo dobre poslovne in politične zveze z Rusijo, poleg tega pa je imel posledično velik vpliv na usmeritev slovenske zunanje politike v času Karla Erjavca je sam priznal, da ima Milan Kučan nanj velik vpliv.
 

Milan Kučan in Janez Škrabec (Foto: Mediaspeed)

 
Tudi režimski mediji so pod vplivi različnimi strici, zato bralce “zamotijo” s samo situacijo, ne povedo pa kdo je za tem, saj v nobenem primeru ne želijo, da bi kdo povezal tragedijo s Kučanovim “gospodarstvom.”
 

Pri gasilskem domu v Britofu v bližini Kranja je prišlo do eksplozije plina. (Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj)

 
Lana Božič

Zadnje novice

Sorodne vsebine