23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Poslanske skupine SDS, NSi, SMC in SNS so v DZ RS vložile Predlog Deklaracije o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu

Piše: L. B.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke (SDS) je skupaj s poslanskimi skupinami Nove Slovenije – Krščanskih demokratov (NSi), Stranke modernega centra (SMC) in Slovenske nacionalne stranke (SNS) vložila Predlog Deklaracije o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu.

Resolucija Evropskega parlamenta enakovredno nasprotuje vsem totalitarnim režimom in poudarja, da je treba ohranjati spomin na preteklost, ker brez resnice in spomina ne more biti sprave, hkrati pa odločno in jasno obsoja vse zločine proti človeštvu in množične kršitve človekovih pravic, ki so jih zagrešili vsi totalitarni in avtoritarni režimi.

Ob tem naj spomnimo, da so v preteklosti slovenske politične stranke iz vrst tranzicijske levice nasprotovale sprejetju take deklaracije. Se bo tudi tokrat zgodba ponovila?

V nadaljevanju smo objavili povezavo do predloga deklaracije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine