14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Poslanec SDS Dejan Kaloh na višjem sodišču oproščen kaznivega dejanja razžalitve nekdanje predsednice Solidarnosti, za katero je rekel, da je “akademska ničla”

Poslanec SDS Dejan Kaloh, ki je bil na prvi stopnji obsojen na pogojno kazen zaradi kaznivega dejanja razžalitve, je bil na Višjem sodišču v Mariboru oproščen obtožb, poroča spletni portal Politikis. Kaloh se sicer ob nastopu poslanskega mandata pred mandatno-volilno komisijo DZ ni skliceval na poslansko imuniteto.

 

Poslanec SDS je bil na prvi stopnji obsojen obsojen na pogojno kazen zaradi razžalitve profesorice mariborske filozofske fakultete in nekdanje predsednice Solidarnosti Marine Tavčar Krajnc v času, ko je bil urednik portala Politikis.

Na odločitev sodišča pa se je pritožil. Na poziv Višjega sodišča v Mariboru je DZ odločal o poslanski imuniteti Kalohu in mu je ni podelil, sicer pa se poslanec na imuniteto niti ni skliceval.

Po poročanju portala Politikis je senat višjega sodišča na seji 14. novembra razsodil, da se poslanca oprosti kaznivega dejanja razžalitve, in sicer za zapisane besede, da je Marina Tavčar Krajnc “akademska ničla”.

Spomnimo: stranka Solidarnost je nastala kot ena od “dedičev” t. i. vstaj, vendar ni imela enega predsednika, ampak neke vrste sopredsedništvo. V parlament se ji ni uspelo prebiti, tako kot je to uspelo (Združeni) Levici.

Zadnje novice

Sorodne vsebine