6.9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Poslanec radikalne Levice Miha Kordiš brez pooblastil in lažno delil informacije iz zaprte seje

Poslanec Levice Miha Kordiš je v javnosti za medije delil informacijo, da so bili na nasilnih protestih, 5. novembra, udeleženi predstavniki podzemlja, z dogodkom pa naj bi bile po njegovo povezane tudi skupine skrajne desnice z zgodovinsko izpričanimi povezavami. Slovenska obveščevalno-varnostna agencija Sova je njegove interpretacije že označila za neresnične. Podobnega mnenja je tudi predsednik odbora za notranjo politiko Branko Grims, ki med drugim opozarja, da je Kordiševo dejanje zrelo za kazensko ovadbo, saj Kordiš nima nikakršnih pooblastil, da bi lahko dajal javne izjave o zaprti seji.

Odbor državnega zbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je včeraj na zaprtem delu seje nadaljeval obravnavo poročila o omenjenih izgredih. Kot so sporočili s Sove, je agencija svoje poročilo predstavila na zaprtem delu seje zaradi tajnosti predstavljenih podatkov, zato sama teh podatkov javno ne mogla komentirati. “Zagotovo pa se utemeljeno pričakuje, da s tajnimi podatki agencije vsi, ki se z njimi seznanijo v okviru opravljanja svojih nalog, ravnajo zakonito in odgovorno, zavedajoč se škodljivih posledic njihove zlorabe za ozke interese posameznikov ali skupin,” so navedli.

Z razpravo je odbor začel že v četrtek, ko je direktor Sove Janez Stušek med drugim povedal, da je Sova spremljala dogajanje, povezano s protestom, saj so se po njegovih navedbah izkazale določene mednarodne aktivnosti, je poročal STA.
 
Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine