11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Poslanec Jelinčič: Izdajalci, ki niso podprli podelitve pooblastil vojski, so znani!

Vladni predlog za aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi, s katerim bi podelili izjemna pooblastila vojski pri širšem varovanju državne meje, na odboru DZ za obrambo ni prejel potrebne dvotretjinske večine navzočih. “Izdajalci so torej znani,” pa je na družbenem omrežju Twitter razkril poslanec Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti.

 

Vladni predlog za aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi, s katerim bi podelili izjemna pooblastila vojski pri širšem varovanju državne meje, na Odboru za obrambo Državnega zbora ni prejel potrebne dvotretjinske večine navzočih. Ob navzočih 19 poslancih jih je za predlagan sklep glasovalo 11, proti pa sedem. Poleg poslancev koalicijskih SDS, SMC, NSi in DeSUS so predlog po poročanju STA podprli še poslanci opozicijskih SAB in SNS, poslanci LMŠ, Levice in SD pa so mu že v razpravi nasprotovali. Izpostavili so, da potrebe po dodatnih pooblastilih vojski ni, saj pritisk migrantov popušča, in da naj vojska v kriznih razmerah zaradi epidemije novega koronavirusa pomaga pri drugih nalogah.

Je tudi stranka SAB glasovala proti, potem, ko je bil njihov amandma sprejet?!
“Sklep o uvedbi namestitve vojakov na mejo ni bil sprejet. Proti Sklepu je glasovalo 7 poslancev, samo 11 nas je bilo za; najhujši izdajalci so bili iz @strankalevica, za njimi @strankaSD, za njimi pa še @StrankaSAB in @StrankaLMS. Izdajalci so torej znani,” pa je na družbenem omrežju Twitter razkril poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

 

Sklep o uvedbi namestitve vojakov na mejo ni bil sprejet. Proti Sklepu je glasovalo 7 poslancev, samo 11 nas je bilo za; najhujši izdajalci so bili iz @strankalevica, za njimi @strankaSD, za njimi pa še @StrankaSAB in @StrankaLMS. Izdajalci so torej znani.

 
 

Kot je izpostavil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, bi bilo veliko presenečenje, če stranka SAB res ne bi podprla sklepa, saj je bil njihov amandma sprejet: “Ali ni @StrankaSAB bila za sklep,saj je Maša Kociper izjemno razpravljala in tudi njihov amandma smo sprejeli? Hvala vsem, ki ste glasovali za. O tistih,ki so bili proti, bo sodila zgodovina !”

Sklep o uvedbi namestitve vojakov na mejo ni bil sprejet. Proti Sklepu je glasovalo 7 poslancev, samo 11 nas je bilo za; najhujši izdajalci so bili iz @strankalevica, za njimi @strankaSD, za njimi pa še @StrankaSAB in @StrankaLMS. Izdajalci so torej znani.

 

Zmago! Ali ni @StrankaSAB bila za sklep,saj je Maša Kociper izjemno razpravljala in tudi njihov amandma smo sprejeli? Hvala vsem, ki ste glasovali za. O tistih,ki so bili proti, bo sodila zgodovina !

 
 

Aktivacijo 37a člena podpirajo tudi opozicijskih strank, ki živijo v obmejnih občinah
Zagovorniki predloga pa so izpostavljali pretečo nevarnost vala migrantov v povezavi s pandemijo in zavračali mnenja nasprotnikov s trditvami, da to ne pomeni vojske na ulicah. Med zagovorniki sicer poleg navedenih strank najdemo tudi člane strank, ki so nasprotovale sklepu in prihajajo iz okolja, ki ga najbolj ogrožajo migracije. Takšen primer je župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki se zaradi svojih stališč že sooča s pritiski s strani strankarskih kolegov iz SD.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine