13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Poslanec Franc Trček zapustil skrajno Levico: S strani poslanske skupine sem doživel pogrom, da sem izpadel p*z** … da hvalim JJ

Nova24TVFranc Trček je na petkovi seji Državnega zbora nastopil dokaj pragmatično, s čimer pa niso bili zadovoljni njegovi tovariši iz skrajne Levice, celo zmerjali naj bi ga. Potem, ko ga je hladno zavrnil tudi šef Luka Mesec, je imel Trček dovolj in se je odločil stranko zapustiti. Možnost za to je sicer napovedal že januarja ob sramotnem nastopu poslanskega kolega Primoža Siterja, ki je v Državni zbor vkorakal z majico s prečrtanim križem, kar je močno prizadelo kristjane. Po dogodku je stranka Siterju stopila v bran.

Na petkovi 31. izredni seji Državnega zbora, kjer se je glasovalo o novi vladi Janeza Janše, je spregovoril tudi poslanec skrajne Levice Franc Trček, ki je uvodoma povedal, da je kot predsedujoči Odboru za zdravstvo dobro sodeloval s podpredsedujočima Jelko Godec iz SDS in Jožetom Lenartom iz LMŠ in da je problematiko spremljal že od decembra, v začetku februarja pa sta se z Godčevo o tem resno pogovarjala: “Sva se dogovorila, da SDS vloži sklic. To se je zgodilo desetega. Sedemnajstega po prvem terminu smo imeli sejo odbora, kjer smo vlado opozarjali, naj ne zaspi. Večina vlad evropskih je zaspala.” Kitajci so nam podarili v bistvu mesec dni, ki ga nismo izkoristili, je opozoril Trček.

Skrajneži iz Levice niso bili zadovoljni s Trčkovim nastopom, ta je imel dovolj

“Imeli smo tri izdaje odbora. Nekaj vmes smo hoteli to tudi politično razelektriti in smo odbor sklicali sopredsedujoči odboru skupaj. Jaz si nikoli ne jemljem kot nekateri drugi moj odbor in tako naprej. Sestava Državnega zbora bo ista in upam, da se to tvorno sodelovanje nadaljuje tudi s 14. vlado, ker časi so preresni. Gospod Janša je pa dovolj odgovoren politik, upam. Navsezadnje je v vseh sestavah Državnega zbora, da bo tudi dobronamerno jemal kritike,” je nadaljeval Trček in izrazil mnenje, da bi za uvod mogoče bi lahko vsi izključili neka partijska trobila in tudi to za tovrstne dejavnosti po “societalnih” omrežjih. “Ker navsezadnje demokracija je začela težiti, da bomo šli v karanteno. Ta čas pa lahko tudi izkoristimo za premislek, kaj naj bi bila politika s tvornim izkoriščanjem tozadevnih omrežij. Živimo že 20 let v digitalni družbi in ne bo konec družbe in družbenega. Pa upoštevajmo navodila mladih zdravnikov, ki so jih danes dali,” je še sklenil.

Poslanca Luka Mesec in Franc Trček (Levica) Foto: DZ

Trček zapustil Levico, k temu ga je hladno spodbudil tudi tovariš Mesec

Skrajneži iz Levice očitno niso bili zadovoljni s Trčkovim dokaj pragmatičnim nastopom, vključno s šefom Luko Mescem, zato je imel Trček končno dovolj in se je odločil stranko zapustiti. Med drugim je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je s strani poslanske skupine doživel hladen tuš oz. kar pogrom. Tako je opisal napade, ki jih je bil deležen: “čisto povozil stališče, ki ga je podal vodja poslanske skupine … da sem izpadel pizda … da hvalim JJ.” Trček je ugotovil, da je preodrasel in prezahteven tako za Levico kot za poslansko skupino Levice ter je očitno bolje, da se njihove poti razidejo, pri čemer mu je Mesec po njegovih navedbah odvrnil: “Te pa pojdi”. Trček ni dolgo razmišljal: »OK, pa grem.« Med drugim je proti koncu še zapisal: “Če me njen koordinator namesto tega, da bi mi prisluhnil ob številnih ‘revolucionarnih’ infantilizmih članov PS, podi, te pa grem. In ne gre za neko mojo dnevno kaprico, gre za predolgo butanje z glavo ob zid strankine oligarhije in njih samovšečnosti.” Odločitev o tem ali se poslovi od politike ali pa jo nadaljuje s kom bolj odraslim, ki ga bo poskušal razumeti in sprejemati v moji državotvornosti, bo sprejel do 3. maja.

Trček že januarja napovedal možnost izstopa iz Levice

O možnosti odhoda iz stranke se je na Facebooku Trček že pred kratkim razpisal in sicer zaradi obnašanja poslanca Primoža Siterja, ki se je v Državnem zboru pojavil kar v majici, na kateri ima prečrtan križ in krščanstvo označuje za slabo vero, zapisal, da če prevladuje mnenje, da je Sitarjeva infantilnost kul, potem je čas, da zapusti Levico.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine