1.7 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Poslanec Franc Breznik bo televizor podaril v dobrodelne namene, odpovedal naročnino na kabelskega operaterja in prenehal s plačevanjem RTV prispevka, saj ima dovolj medijskih umorov!

“Ko so projektirali moj medijski umor, so me novinarji klicali v UKC Maribor, prijazno sem jim odgovarjal izza zdravniške mize, vsaki moji izjavi so dodali najmanj 3 nove laži in te lansirali v javnost,” je v svoji izpovedi uvodoma izpostavil nekdanji sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Breznik in ob tem dodal, da so klicali na Občine v njegovem volilnem okraju, kjer večino posnetega gradiva od ljudi, ki ga poznajo leta, niso nikoli objavili. “Nato so na podlagi vseh laži, klicali v studio svoje dežurne “strokovnjake”, ki so moralizirali, dodajali zgodbe in iz mene delali pijanca, narkomana, člana narkomafije, pokvarjenega in koruptivnega politika,” je kritičen poslanec Breznik. 

 

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve in poslanec SDS Franc Breznik v nadaljevanju poudarja, da so nato sledile slike v javnosti in na njihovih portalih, ki so bile posnete okoli leta 2015, ko je bil zdravstveno povsem na tleh. “Mesece sem prejemal velike količine kortikosteroidov in doze kemoterapij, zaradi katerih sem imel zabuhel obraz in vseskozi močna vnetja očes, ki so bila posledica moje bolezni. Sneli so iz stotine vseh mojih slik na spletu, natanko tiste, na katerih se vidijo posledice zdravljenja. Sledili so plačani komentarji pod temi objavami, ki so nevredni komentarja.”

Po približno treh tednih so se uperili v Zdravka Počivalška, nato na Aleksandro Pivec in Aleša Hojsa. “Pravijo, da človek mora iti vedno naprej in da mora pozabljati in oproščati,” je izpostavil Breznik in ob tem dodal, da s tem nima problema, zato bo tudi to nesrečno epizodo, poskušal obrniti v nek zdrav humor in optimizem za prihodnost. “Ampak, vseeno ne vem zakaj bi plačeval 12.75 evrov RTV prispevka za nove medijske umore, kot se je to dogajalo npr. kolegici Pivec, pa dr. Noviču, kolegu Kanglerju, višji državni tožilki Dragici Kotnik, dr. Pučniku, dr. Bajuku, Janezu Janši in še veliko ostalim. In kot se bo to dogajalo številnim, ki bodo s svojim poštenim in odkritim delom, trčili v interese njihovih gospodarjev.”

POP TV v privilegiranem položaju in s sedežem v davčni oazi
nadaljevanju je Breznik v poduk poudaril, da nikakor ne smemo pozabiti, da od vsakega kabelskega operaterja odvajamo za POP TV in A kanal še obvezne štiri evre, kar nanese 15 milijonov evrov samo za ti dve televiziji, in to na način, da sta v vseh tv shemah kot obvezni. Pri operaterjih namreč ni mogoče naročiti sheme TV programov, ki ne bi vključevali POP TV, A kanala in SLO 1, 2 in 3. “Še huje, pa je splošno znano prepričanje, kako naj bi bil lastnik POP TV in Kanala A ameriška medijska multinacionalka, saj so tako v preteklosti trdili tudi sami. Ko pa se človek poglobi v iskanje povezav, ugotovi, da je edini družbenik družbe Pro Plus d.o.o., v okviru katere delujeta televiziji POP TV in Kanal A, nizozemski finančni holding CME MEDIA ENTERPRISES B.V. (DAM 5 B, 1012JS Amsterdam, Nizozemska). Lastnik oziroma edini družbenik prej navedenega finančnega holdinga pa je družba CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES N.V. (Schottegatweg Oost 44, Curaçao), ki je bila ustanovljena 14. julija 1994. Gre za otoček Curaçao v okviru Nizozemskih Antilov, ki se nahaja pred severno obalo Venezuele.”

Generalni direktor Pro plusa Pavel Vrabec (Foto: STA)

Po besedah Breznika gre za odtekanje denarja v davčno oazo in to denarja od državljanov, predvsem pa od slovenskih podjetij večinoma v državni lasti, ki morajo g.Vrabcu plačevati mastne denarje za oglaševanje. “Če tega ne storijo, sledi scenarij, ki se je zgodil podjetju Derby, ki so pred leti nehali plačevati 120 tisoč evrov sponzorskega denarja za prenose lige prvakov in ta denar preusmerili na konkurenčno televizijo Sport Klub,” je pojasnil.

Televizor bo podaril v dobrodelne namene
“Nikakor zaradi moje zgodbe, ampak zaradi tega, da preprečimo nove medijske umore in lažne zgodbe, se takim novinarjem, njihovim urednikom in direktorjem zahvalimo za sodelovanje in jim zaželimo vse dobro. Čas je, da začnemo tudi med novinarji iskati nove obraze. Takšne brez botoksa, z iskrenim nasmehom in vrednotami, ki so Slovence krasile stoletja,” je izpostavil in razkril, da bo televizor podaril v dobrodelne namene. Odpovedal bo naročnino na kabelskega operaterja, ker ne more zagotovit TV sheme brez teh programov in izpolnil bo RTV obrazec, ga overil na UE s katerim bo jamčil, da ne poseduje nobenega sprejemnika. “Za obe naročnini v mojem domu znese to okrog 40 evrov mesečno, kar na leto znese skoraj 500 evrov. Ta del bo šel na varčevalni račun za pokojnino. Hvala ekipi Pop TV (direktorju Pavlu Vrabcu, novinarjem Uroš Slak, Petra Krčmar, Tjaša Slokar Kos, Nika Kunaver…), gospe Eriki Žnidaršič iz RTV SLO, da sem spregledal in postal boljši človek, predvsem pa bolj racionalen posameznik. V bistvu so mi omogočili dodatno pokojninsko zavarovanje. Pridružite se… IZKLOP…..”

Voditeljica oddaje Tarča Erika Žnidaršič. (Foto: Posnetek zaslona/ Tarča na RTV Slovenija)

Nina Žoher

Zadnje novice

Sorodne vsebine