18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Poslanec DeSUS Robert Polnar: Erjavec ni bil izvoljen v državni zbor in nima nikakršnega vpliva na delo in razvoj poslanske skupine

Poslanec DeSUS Robert Polnar je danes pojasnil, da ostaja član poslanske skupine DeSUS, ker iz nje lahko le sam izstopi. Izvršni odbor DeSUS je namreč v četrtek podprl pobudo za njegovo izključitev iz stranke, prvak DeSUS Karl Erjavec pa pričakuje, da s tem ne bo več član poslanske skupine. Polnar je sicer oster do Erjavca in do odločitev stranke.

 

Svet DeSUS je v četrtek izglasoval predlog za izstop iz koalicije in podprl strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja. Ta pričakuje, da bo odločitvi sledila tudi poslanska skupina, s katero se bo danes sestal. Poslanec Polnar je v današnji izjavi v DZ povedal, da o tem sestanku ne ve ničesar.

Izvršni odbor DeSUS je v četrtek podprl pobudo za izključitev Polnarja iz stranke. Erjavec pričakuje, da ta poslanec že v petek ali v začetku prihodnjega tedna ne bo več član stranke, s tem pa tudi ne več član poslanske skupine.

Polnar pa je danes poudaril, da tudi v dogovoru z drugimi poslanci ostaja član poslanske skupine, saj iz nje lahko le sam izstopi. V sredo so se po njegovih besedah poslanci DeSUS sicer dogovorili, da bodo ohranili poslansko skupino v sedanji obliki, tudi zato, da ohranjajo status strokovne službe, ki je nanjo vezana.

Minuli teden so imeli štirje poslanci DeSUS pripravljene izjave za izstop iz poslanske skupine DeSUS, če se zadeve ne bi umirile, a se je to korenito spremenilo, je danes priznal Polnar. Kot je ugotavljal, imajo poslanski kolegi drugačen pogled na sprejemanje odločitev.

Danes se imajo namen sestati tudi sami poslanci DeSUS, brez Erjavca. Polnar je ponovno poudaril, da Erjavec ni bil izvoljen v DZ in nima nikakršnega vpliva na delo in razvoj poslanske skupine.

Oster je tudi do odločitve organov stranke, ki so odločitev o dveh njihovih ministrih prepustili premierju Janezu Janši. Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer odstopil. “To je še eno od svojevrstnih čudaštev, ki postaja neke sorte zaščitni znak te stranke,” meni Polnar. To, kar se je v četrtek zgodilo, je po njegovem mnenju do določene mere tudi izčiščevanje politične situacije v državi.

Po njegovih besedah imamo namreč vlado, za katero določeni ljudje trdijo, da jo je treba zamenjati, obenem pa se je pojavila druga odločitvena izbira. “Njen nosilec je suhoparni vodja, ki bi komajda mogel zmotivirati žabo, da skoči v vodo, okoli njega pa celo galerijo brezupno enoličnih javnih profilov, ki so kar naprej v nekakšni specialni vojni proti samim sebi,” je bil slikovit Polnar.

Ti ljudje po njegovih besedah ne le, da žalijo inteligenco slovenskih ljudi, ampak se “odkrito rogajo slovenskim državljanom”.

Po njegovih ocenah konstruktivna nezaupnica ne more uspeti. Kot je dejal, ne želi verjeti in ne more misliti “o totalni pokvarjenosti parlamenta”. A je obenem priznal, da je precej zadržan in skeptičen do resnicoljubnosti in poštenja dobršnega dela poslancev.

V. D.

Zadnje novice

Sorodne vsebine