20.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Popotniški vodnik Lonely Planet: Slovenija je ena od petih najboljših destinacij na svetu!

Piše: Jože Jan

Prestižna založba je izdala svoj vodnik z najboljšimi državami, regijami in mesti, ki jih je treba obiskati prihodnje leto. Slovenija je na petem mestu!

Ko se veliki del sveta po več kot letu in pol pandemije polagoma začenja odpirati turizmu in mnogi nameravajo po dolgem času potovati,  je založba Lonely Planet izdala svoj vodnik 2022. Vodnik »Best in Travel 2022« je izšel pred kratkim in vključuje seznam desetih najboljših držav, regij in mest, ki priporoča obiskati.

Na petem mestu je Lonely Planet uvrstil Slovenijo. Argentinski spletni dnevnik Infobae o tej uvrstitvi poroča: »Med številnimi priljubljenimi destinacijami v vzhodni Evropi se turisti večkrat malo zmedejo. Slovenija je država, kjer se združijo balkanski, sredozemski in alpski svet. Je zelo majhna država, tako da lahko obiskovalci v kratkem času obiščejo najrazličnejše lepote, od osupljivega Blejskega jezera do živahne prestolnice Ljubljane. Lonely Planet ni edini, ki priporoča to državo nekdanje Jugoslavije. Michelinov vodnik je letos podelil zvezdice sedmim restavracijam v Sloveniji«.

Prestižni vodnik Lonely Planwet sta leta 1973 ustvarila Britanca Tony in Maureen Wheler. V prvih letih je to bil kratek seznam turističnih destinacij z naslovom »Across Asia on The Cheap«. Danes je eden najvažnejših svetovnih turističnih vodnikov.

»Po prisilnem premoru je čas, da se dolgo odloženi potovalni načrti uresničijo,« je v izjavi dejal Tom Hall, podpredsednik Lonely Planeta. »Seznam vabi na potovanje po svetu v vsej njegovi čudoviti in privlačni raznolikosti.«

Seznam desetih najboljših turističnih destinacij je naslednji:

10. Egipt

9.  Malavi

8. Nepal

7. Oman

6. Angvila

5. Slovenija

4. Belize

3. Mauritius

2. Norveška

1. Cookovi otoki

 

Vir: Infobae, Argentina

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine