3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Pomurska regijska koordinacija SDS predstavila kandidate za poslance v DZ: »Če leva vlada jemlje iz denarnic, potem desna vlada v denarnice nekaj da.«

Piše: C. R.

V okviru srečanja članov in simpatizerjev SDS iz Pomurske regije so se predstavili tudi evidentirani kandidati za poslance in poslanke v Državnem zboru. Njihove predstavitve lahko preberete v nadaljevanju.

DOMINIK ŠTRAKL

V Slovenski demokratski stranki sem aktiven od leta 2010. V stranki sem bil deležen veliko priložnosti. Sem občinski svetnik v občini Veržej in bil sem tudi predsednik sveta zavoda zdravstvenega doma Ljutomer, kjer sem od blizu spoznal težave, ki tarejo slovensko zdravstvo. Po izobrazbi sem diplomirani inženir računalništva in informacijskih tehnologij in kot tak sem nabiral izkušnje v tehnoloških podjetjih. Nato sem se odločil nadaljevati študij na magistrski ravni na smeri mednarodne in diplomatske študije, ki ga sedaj zaključujem. Sicer sem asistent evropskega poslanca, za poslanca pa bi rad kandidiral, ker je prišel čas, da svoje izkušnje in znanje delim z ostalimi. Sedaj je čas, da vse svoje izkušnje podarim skupnosti, ki me je izoblikovala v človeka, ki sem danes. To je Prlekiji. Razumem, kaj tare ljudi v podeželju in to razume tudi ta vlada. Prav je, da vsi po svojih močeh, mi kot kandidati, vi kot podporniki člani, nadaljujemo uspešno zgodo. Imamo vizijo in prav je da to vizijo nadaljujemo. To smo dolžni ustanovnim očetom te države.

Dominik Štrakl (foto: Jože Biščak)

BOJAN PETRIJAN

Slovenija se je leta 2018 obarvala v rumeno, še vedno verjamem, da se bo tako tudi naslednje leto. Kljub temu potrebujemo nekaj več, popolno mobilizacijo našega volilnega telesa. Moramo biti kot mravljice na terenu. Imamo jasno vizijo. Ne samo to, naša vlada je dokazala in pokazala, da dela za slehernika. To se pozna tudi na žepih slehernega posameznika. Če leva vlada jemlje iz denarnic potem desna vlada v denarnice nekaj da. Spremljam težave ljudi, ki želijo dostojno živeti v poznih letih. Na transakcijske račune mnogih pride na mesec 270 evrov. Ta vlada je te težave prepoznala in odpravila. Nekaj težav je še na področju delavcev migrantov, tukaj bo potrebno še kaj postoriti. Gotovo se bom potrudil, da bomo dali jasno sporočilo, da bomo tudi za njihv storili več. Garancija za uspeh je naše geslo, Gradimo Slovenijo. V tem se prepozna vsaka čebelica, ki leta iz cveta na cvet in pobira sadove uspeha. Potrebujemo ne samo še 4 leta vlade, temveč še več, da končno opravimo s tranzicijo. Sam se bom maksimalno potrudil.

Bojan Petrijan (foto: Jože Biščak)

ALJA DOMJAN

Že leta 2018 smo dokazali, da lahko premikamo meje. Takrat sem bila del te zgodbe kot najmlajša kandidatka SDS in priznam, da sem takrat malce podvomila vase. Dragi člani in podporniki, ravno vi ste mi takrat vlivali moč, tako da ste vi tiste ključ do uspeha. V Pomurju smo že večkrat dokazali, da če se povežemo, sodelujemo, da zmagujemo. Vlada je pod vodstvom SDS naredila ogromno. Spopadala se je z epidemijo in začela ter dokončala s številnimi projekti, ki so vidni v vsakem kotičku Slovenije. Tudi pri nas. To je sporočilo, ki ga moramo prenesti v vsako vas. To moramo povedati vsem ljudem, saj mediji o tem ne poročajo. Prosim vas, da na volitve pripeljemo čim več tistih, ki sicer delijo naša stališča in vrednote, a ostanejo doma. Dragi člani in članice, vi ste temelj, ki ga potrebuje vsak kandidat. V oporo ste mi bili leta 2018, ko sem bila še zelo mlada in leto dni kasneje, ko sem kandidirala na evropskih volitvah, ko sem zastopala mlade v Slovenski demokratski stranki. Na to sem zelo ponosna. Ta izkušnja mi je dala ogromno in vem, da zmorem še več.

Alja Domjan (foto: Jože Biščak)

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine